9 Ιαν 2014

Καλούμε τους εργαζόμενους να είναι σε αγωνιστική ετοιμότητα.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Γενάρης 2014

Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ πραγματοποίησε σήμερα Πέμπτη 9 Γενάρη συνάντηση με τον πρόεδρο της Π.Ε.Δ.Α. (Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής).
Στην συνάντηση καταγγείλαμε ότι την στιγμή που ολοκληρώνεται η διαδικασία ανάθεσης σε πανελλαδικό επίπεδο των εργοστασίων διαχείρισης των απορριμμάτων με την διαδικασία των ΣΔΙΤ και την εκμετάλλευση για 25-30 χρόνια  ανοίγει θέμα ιδιωτικοποιήσεις τομέων των Δήμων με κορωνίδα την καθαριότητα μέσο «ξαφνικού θανάτου» όπως έγινε με την Δημοτική Αστυνομία και τους Σχολικούς Φύλακες.
Καταγγείλαμε ότι σε μια σειρά δήμους είναι απλήρωτες οι καθαρίστριες των σχολείων για μεγάλο χρονικό διάστημα. Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ θεωρεί απαράδεκτο να μην παίρνουν ακόμα και αυτό το πενιχρό ποσό που δικαιούνται από την εργασία τους.
Απαιτήσαμε την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων στις εργαζόμενες και να μη μείνει ούτε ένας εργαζόμενος απλήρωτος, έγκαιρη και σταθερή πληρωμή τους.
Καταγγείλαμε την εγκύκλιο Μιχελάκη που δίνει εντολή στους δημάρχους για την εξάντληση των ενδίκων μέσων σε δικαστικές αποφάσεις που δικαιώνουν συμβασιούχους εργαζομένους.
Είναι ευθύνη των δημοτικών και περιφερειακών διοικήσεων να μονιμοποιήσουν τους συμβασιούχους καθώς και να διασφαλίσουν τα χρήματα για την πληρωμή τους .
Καμία απόλυση, μονιμοποίηση για όλους χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
Να καταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί νόμοι που προβλέπουν τη μερική ελαστική και προσωρινή εργασία.

Καλούμε τους εργαζόμενους να είναι σε αγωνιστική ετοιμότητα. Σε συσπείρωση γύρω από το Συνδικάτο για να δημιουργήσουμε ένα μαχητικό πόλο αντίστασης στην νέα λαίλαπα που ετοιμάζουν στο κλάδο.
Χρειάζεται ενιαία πάλη ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις, ενιαία πάλη για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής.

                                               H Διοίκηση του Συνδικάτου