18 Απρ 2013

Έλληνες και ξένοι εργάτες ενωμένοι.



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
                                                                            Αθήνα 18 Απρίλη 2013
Το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής καταδικάζει τη δολοφονική επίθεση που δέχτηκαν μετανάστες, εργάτες γης, από μεγαλοϊδιοκτήτες γης και επιστάτες, στη Μανωλάδα Ηλείας, επειδή διεκδικούσαν το αυτονόητο, την καταβολή των δεδουλευμένων τους. Το αποτέλεσμα είναι να υπάρχουν 33 τραυματίες εκ των οποίων αρκετοί σε σοβαρή κατάσταση.
Δεν είναι η πρώτη φορά που ένα τέτοιο γεγονός συμβαίνει στη συγκεκριμένη περιοχή. Χρόνια τώρα οι σύγχρονοι τσιφλικάδες – μεγαλοπαραγωγοί με την κάλυψη κυβέρνησης και δικαιοσύνης δρουν ανεξέλεγκτοι. Η κυβέρνηση έχει βαριές ευθύνες που καλλιεργεί την ανοχή στην εγκληματική δράση απέναντι στους μετανάστες και όχι μόνο.
Δεν έχουμε καμία αυταπάτη ότι η κυβέρνηση και η δικαιοσύνη, όπως πάντα, έτσι και τώρα, θα κινηθούν γοργά για να τιμωρήσουν τους ενόχους…
Απαιτούμε την άμεση τιμωρία των υπευθύνων της δολοφονικής επίθεσης.
Καλούμε όλα τα σωματεία των δήμων, όλους τους εργαζόμενους να καταδικάσουν την εγκληματική δράση των μεγαλοτσιφλικάδων της Μανωλάδας.
Αν δε σηκώσουμε κεφάλι δε θα αργήσει να έρθει και η σειρά όλων όσων δίνουν ανοχή στην εργοδοτική τρομοκρατία και στο ρατσισμό.   
Να πυκνώσουν οι αγώνες και η αφοβία μπροστά στην εργοδοτική-εγκληματική αυθαιρεσία.
Κανένας μόνος του! Έλληνες και ξένοι εργάτες ενωμένοι.

H Διοίκηση του Συνδικάτου