7 Ιουν 2012

Σήμερα Πέμπτη 7 Ιούνη πραγματοποίησε συνάντηση με τον πρόεδρο της Π.Ε.Δ.Α.




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ                                                   Ιούνης 2012

Στα πλαίσια των διεκδικήσεων του ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ για να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη συνέχεια του προγράμματος «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ» έχει ζητήσει συνάντηση με τους Υπουργούς  Εργασίας και Εσωτερικών καθώς και την Π.Ε.Δ.Α. Σήμερα Πέμπτη 7 Ιούνη πραγματοποίησε συνάντηση με τον πρόεδρο της Π.Ε.Δ.Α. (Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής).
Στην συνάντηση αναδείξαμε ότι στις 30 Ιούνη λήγει το πρόγραμμα «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ», όπως και οι Συλλογικές Συμβάσεις των εργαζομένων σε αυτό, με κίνδυνο να χάσουν τη δουλειά τους οι 4000 εργαζόμενοι και οι 130.000 ηλικιωμένοι και ΑΜΕΑ να χάσουν την όποια κοινωνική στήριξη και βοήθεια έχουν.
Απαιτήσαμε από την Π.Ε.Δ.Α να ανανεωθούν τώρα οι Συμβάσεις Εργασίας των εργαζομένων και να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη συνέχεια αλλά και η επέκταση του προγράμματος «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ».
Τώρα πρέπει να δοθεί τέλος στην εργασιακή ομηρία 4000 εργαζομένων στο πρόγραμμα «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ». Να σταματήσει η χρόνια συνεχιζόμενη ανασφάλειά τους, με την άμεση μονιμοποίησή τους, χωρίς κανέναν όρο ή άλλη προϋπόθεση.
Ο πρόεδρος της Π.Ε.Δ.Α. δεσμεύτηκε να αναλάβει πρωτοβουλία με την κυβέρνηση προκειμένου να  εξασφαλιστεί η συνέχεια του προγράμματος «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ».
Καλούμε τους εργαζόμενους του «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ»να είναι σε αγωνιστική ετοιμότητα σε όλους στους Δήμους της Αττικής.
Να εξασφαλιστεί η συνέχεια του προγράμματος «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ».
Να υπογραφούν τώρα νέες Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.
Να υπάρξει άμεση χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.
Να πληρωθούν αμέσως όλα τα δεδουλευμένα των εργαζομένων.
Να μονιμοποιηθούν όλοι οι εργαζόμενοι στο «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ» χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

                                               H Διοίκηση του Συνδικάτου