16 Σεπ 2011

Όχι στο καθεστώς «εργασιακής εφεδρείας», δεν δεχόμαστε καμιά απόλυση

Συνάδελφε – σα, Σεπτέμβρης 2011



Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ καθημερινά εντείνει την επίθεση της σε βάρος των εργαζόμενων με μια σειρά αντεργατικά μέτρα. Οι δηλώσεις υπουργών της κυβέρνησης (ΛΟΒΕΡΔΟΣ, ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ κ.λ.π: για μαζικές απολύσεις) μας δείχνει ότι το βαρέλι δεν έχει πάτο.


Για την εξέλιξη αυτή τεράστια ευθύνη φέρει η Νέα Δημοκρατία αφού δική της είναι η πρόταση για την «εργασιακή εφεδρεία», όπως και αυτές για τη «δραστική μείωση του κράτους», τη μείωση του «μισθολογικού κόστους».


Με περισσό θράσος η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ καυγαδίζουν για το ποιος ξέρει να εφαρμόσει καλύτερα την αποκαλούμενη «εργασιακή εφεδρεία».


Τα κόμματα του κεφαλαίου επιδιώκουν να κρύψουν αυτό που πραγματικά ετοιμάζεται: Απολύσεις χιλιάδων εργαζομένων στο Δημόσιο Τομέα, και τους ΟΤΑ, στις Δημοτικές Επιχειρήσεις. Το δρόμος για την ανεργία θα πάρουν εκτός από τους συμβασιούχους, οι αορίστου χρόνου και μόνιμοι εργαζόμενοι στους δήμους όλης της χώρας με την «εργασιακή εφεδρεία» Ο διακηρυγμένος πλέον στόχος της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ είναι: Να δουλεύει ένας σε κάθε οικογένεια!!!


Σύμφωνα με τους στόχους του μεσοπρόθεσμου, 200 χιλιάδες απολύσεις θα πρέπει να γίνουν μέχρι το 2013 με φανερό στόχο να μειωθεί ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων κατά 50%. Καταργείται και τυπικά η μονιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων, ενώ την ίδια στιγμή προωθούνται νέα, σύγχρονά σκλαβοπάζαρα με χιλιάδες προσλήψεις μέσω ΜΚΟ, με 5μηνες συμβάσεις και συμβάσεις 135 ημερών.


Το όλο ζήτημα δημιουργείται αντικειμενικά από την εφαρμογή του «Καλλικράτη», ο οποίος μεταξύ άλλων προβλέπει τη μείωση των νομικών προσώπων των ΟΤΑ από περίπου 6.000, που ήταν πριν, σε περίπου 2.000. Ένα μέρος των εργαζομένων στα καταργούμενα ή συγχωνευόμενα νομικά πρόσωπα μπαίνει στην κατηγορία του «πλεονάζοντος προσωπικού» και συνεπώς στη λεγόμενη «εργασιακή εφεδρεία», δηλαδή στην ανεργία. Το ίδιο θα συμβεί και με τους δήμους που έχουν «πλεονάζον προσωπικό» και κατά συνέπεια θα ενταχθούν σε καθεστώς «εργασιακής εφεδρείας» και με μισθό το 60% του βασικού μισθού (δηλαδή περίπου 600 ευρώ) και στη συντριπτική τους πλειοψηφία, θα απολυθούν μόλις περάσει το ένα έτος της «εφεδρείας».


Το ποια από αυτά τα βάρβαρα μέτρα κυβέρνησης, κεφαλαίου και τρόικας θα εφαρμοστούν και πόσο, δεν εξαρτάται μόνο από αυτούς.



Πριν από όλα θα εξαρτηθεί από την δική μας αποφασιστικότητα.


Από την οργανωμένη δική μας απόφαση να πούμε ως εδώ και μη παρέκει.



Συνάδελφε – σα,


Οργανώσου και πάλεψε μέσα από το κλαδικό ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ για να δυναμώσει η οργάνωση της πάλη στους τόπους δουλειάς, να δυναμώσει το κίνημα που θα βάζει εμπόδια, θα καθυστερεί τα κυβερνητικά μέτρα, θα οργανώνει την πάλη για άμεσα μέτρα ανακούφισης των λαϊκών στρωμάτων, των ανέργων, θα μπαίνει μπροστά στην πάλη για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών, θα δίνει προοπτική, θα συνδέει την πάλη της καθημερινότητας για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, με την προοπτική μιας ανάπτυξης που θα έχει ως κύριο και αποκλειστικό σκοπό τις ανάγκες του λαού και όχι των μονοπωλίων.



· Δεν δεχόμαστε καμιά απόλυση. Οργανωμένη, συλλογική αλληλεγγύη σε κάθε απολυμένο, σε κάθε άνεργο συνάδελφο.


· Όλοι για έναν και ένας για όλους! Απαντάμε σε κάθε απόλυση με κατάληψη του δημαρχείου, και άλλες δυναμικές μορφές.


· Όχι στο καθεστώς «εργασιακής εφεδρείας»


· Δεν δεχόμαστε καμία πρόσληψη μέσω ΜΚΟ και τις μπλοκάρουμε.


· Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων τώρα χωρίς όρους και προϋποθέσεις




H προσωρινή διοίκηση του Συνδικάτου