28 Ιουλ 2024

Άλλος ένας εργάτης νεκρός!!

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Άλλος ένας εργαζόμενος νεκρός. Άλλος ένα εργάτης – οδηγός απορριμματοφόρου, εργαζόμενος του Δήμου της Αθήνας, πατέρας ενός παιδιού κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες βρέθηκε κάτω από τις ρόδες του οχήματος που οδηγούσε. Το δυστύχημα έγινε σήμερα το πρωί στη χωματερή.

Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ εκφράζει τα συλλυπητήρια στην οικογένεια του και στους συναδέλφους του στο δήμο της Αθήνας.

Δεν είναι η πρώτη φορά που έχουμε δηλώσει για τις απαράδεκτες συνθήκες που επικρατούν στη χωματερή της Φυλής, ούτε είναι και το μοναδικό δυστύχημα που έχει γίνει στη χωματερή.

Και για αυτό το εργοδοτικό έγκλημα την ευθύνη την έχουν η κυβέρνηση, η περιφέρεια. Θα μας πουν ότι ήταν «η κακιά στιγμή ή κακιά η ώρα», δεν θα μας πουν όμως για τις απαράδεκτες συνθήκες που βιώνουν εκεί οι εργαζόμενοι του ΕΔΣΝΑ αλλά και οι οδηγοί των απορριμματοφόρων. Δεν θα μας πουν πόσοι έχουν χάσει τη ζωή τους στη χωματερή εξ αιτίας της δικής τους πολιτικής; Ακόμα και αν ο οδηγός κατέβηκε για προσωπικούς του λόγους όφειλαν να έχουν διαμορφώσει εκείνες τις συνθήκες προκειμένου να διευκολύνουν τους εργαζόμενους. Θα μας πουν οι κύριοι του Δήμου της Αθήνας για τις συντηρήσεις που κάνουν στα οχήματα; Θα μας πουν ποιας χρονολογίας ήταν το όχημα;

Οι κύριοι εκεί στην κυβέρνηση, στο υπουργείο εργασίας, στην επιθεώρηση εργασίας θα μας πουν πόσους τελικά θα πρέπει να θάψουμε για να παρθούν κάποια μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια μας. Πότε επιτέλους θα καταλάβουν ότι οι ανθρώπινες ζωές δεν μπαίνουν σε καμιά ζυγαριά κόστους οφέλους.

Καλούμε το υπουργείο της προστασίας του πολίτη αλλά και προσωπικά τον αρμόδιο υπουργό να δώσει τώρα εντολή ώστε να διερευνηθεί άμεσα το δυστύχημα και το πόρισμα να δοθεί στη  δημοσιότητα.

Για ακόμα μια φορά εκφράζουμε τα συλλυπητήρια στην οικογένεια του συναδέλφου.  

 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ