30 Ιουλ 2024

Η ΟΡΓΗ ΜΑΣ ΞΕΧΕΙΛΙΣΕ!! 4ος ΝΕΚΡΟΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!!

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Πριν ακόμα κηδέψουμε το συνάδελφο από την Αθήνα, σήμερα και άλλος συνάδελφος από το Δήμο Πειραιά άφησε την τελευταία του πνοή στο σκαλοπάτι του απορριμματοφόρου. Συγκεκριμένα εργάτης καθαριότητας 59 χρονών πέθανε τις πρώτες πρωινές ώρες κατά τη διάρκεια της αποκομιδής. Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ εκφράζει τα συλλυπητήρια στην οικογένεια του αλλά και στους συναδέλφους του Δήμου Πειραιά.

Ο συνάδελφος δούλευε μέχρι την προηγούμενη Πέμπτη απόγευμα, την Παρασκευή πήρε ένα ρεπό (ενώ η υπηρεσία του χρωστάει πολλά περισσότερα) και από το Σάββατο μέχρι και σήμερα δούλευε νύχτα.

Εμείς να θυμίσουμε ότι συνολικά 72 νεκρούς έχει ο κλάδος τα τελευταία χρόνια. 4 είναι μόνο φέτος το καλοκαίρι. 

Άχνα από τη κυβέρνηση, άχνα από την επιθεώρηση εργασίας, άχνα από τη ΚΕΔΕ, άχνα από τα δικαστήρια. Όλοι οι νεκροί μας για αυτούς είναι «άτυχοι εργάτες που τους χτύπησε το κακό το ριζικό τους».

Καμιά ευθύνη για το γεγονός ότι στο σύνολο των δήμων δεν υπάρχει επαρκή μόνιμο προσωπικό ώστε να στελεχώσει τις συγκεκριμένες υπηρεσίες.

Καμιά ευθύνη για το γεγονός ότι στους περισσότερους δήμους οι εργαζόμενοι δουλεύουν για πολλές μέρες συνέχεια, χωρίς ρεπό, καταστρατηγώντας το πενθήμερο.

Καμιά ευθύνη για το γεγονός ότι σε πολλούς δήμους ο ιατρός εργασίας και ο τεχνικός ασφαλείας αποτελούν διακοσμητικά στοιχεία και ουσιαστικά δεν παίρνουν κανένα μέτρο για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων αφού και οι ίδιοι είναι υπάλληλοι μιας ιδιωτικής εταιρείας. 

Τελικά μήπως μπορούν να μας πουν όλοι αυτοί οι καρεκλοκένταυροι πόσους τελικά θα πρέπει να θάψουμε για να πάρουν κάποια ουσιαστικά μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων στους Δήμους; Για να σταματήσουν να μας βλέπουν ως σκουπίδια;

Συνάδελφοι αυτή είναι η ανάπτυξη τους. Εμείς να πεθαίνουμε στο σκαλοπάτι του απορριμματοφόρου και αυτοί, κυβέρνηση και πλειοψηφία των δημάρχων να μπουκώνουν τους εργολάβους και τους μεγαλοεπιχειρηματίες με ζεστό χρήμα προκειμένου να διατηρήσουν ή ακόμα και να αυξήσουν τη κερδοφορία τους.

Τώρα πρέπει να σημάνει γενικός ξεσηκωμός. Δεν πρέπει να θρηνήσουμε άλλο συνάδελφο. Δεν πρέπει να κλάψει άλλο παιδί γιατί ο γονιός του έχασε τη ζωή του για το μεροκάματο.

Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ αύριο Τετάρτη 31-7-2024 θα προχωρήσει σε παράσταση διαμαρτυρίας στο Δήμαρχο Πειραιά στις 12:30 το μεσημέρι. Και επειδή συνήθως λείπει σε ανειλημμένες υποχρεώσεις εμείς τον καλούμε να είναι εκεί.  

    

 


Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ