24 Ιουλ 2024

ΝΑ ΠΡΟΣΛΗΦΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΛΕΣ ΟΙ ΣΧΟΛΙΚΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΛΥΚΟΒΡΥΣΗΣ ΠΕΥΚΗΣ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ καταγγέλλει τη Δημοτική Αρχή Λυκόβρυσης Πεύκης όπου με διαδικασίες που θύμιζαν άλλες εποχές προχώρησε και ψήφισε στη Δημαρχιακή Επιτροπή  την απόλυση 15 σχολικών καθαριστριών και την αντικατάσταση τους με εργαζόμενους μέσα από το πρόγραμμα 55 67 plus.

Έφτασε στο σημείο ο Δήμαρχος να καλέσει αυξημένη αστυνομική δύναμη (3 περιπολικά και 10 αστυνομικούς) που από τα ξημερώματα φυλούσαν το δημαρχείο προκειμένου να το «προστατέψουν» από τα «εγκληματικά» στοιχεία τις σχολικές καθαρίστριες.

Μήπως μπορεί ο Δήμαρχος να μας πει ποιον φοβόταν; Φοβόταν τις γυναίκες που καθημερινά δίνουν το καλύτερο τους εαυτό για πολλά χρόνια προκειμένου να έχουν τα σχολεία καθαρά και τα παιδιά μας ασφαλή; Ή μήπως φοβόταν τους εκπαιδευτικούς, το Σύλλογο Γονέων που παρευρισκόταν στη συνεδρίαση προκειμένου να υπερασπιστούν τις σχολικές καθαρίστριες.

Και αυτή η Δημοτική Αρχή υλοποιεί στο ακέραιο τις κατευθύνσεις τη ευρωπαϊκής ένωσης αλλά και των ελληνικών κυβερνήσεων. Προσπαθεί με κάθε τρόπο να μειώσει τα λειτουργικά έξοδα του Δήμου, να μειώσει ακόμα περισσότερο το μισθολογικό κόστος και ας βάζει σε κίνδυνο την υγεία και την ασφάλεια των παιδιών μας.

Ενημερώνουμε το Δήμαρχο αλλά και όλη τη Δημοτική Αρχή  θα μας βλέπουν ακόμα και στον ύπνο τους. Προειδοποιούμε το Δήμαρχο προσωπικά έστω και τώρα να ανακαλέσει την απόφαση της Δημαρχιακής Επιτροπής και να προχωρήσει στην επαναπρόσληψη και των 29 Σχολικών Καθαριστριών και παράλληλα να δρομολογήσει την μονιμοποίηση τους. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να παίξει με την αξιοπρέπεια και το μεροκάματο των σχολικών καθαριστριών.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τους φορείς της πόλης αλλά και τα σωματεία του κλάδου να εκφράσουν τη συμπαράσταση τους και την αλληλεγγύη τους στον αγώνα των σχολικών καθαριστριών του Δήμου Λυκόβρυσης Πεύκης.

  

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ