6 Οκτ 2023

Καμιά απόλυση εργαζομένου μέσα από το πρόγραμμα 55-67.

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Καθημερινά πληθαίνουν οι καταγγελίες στο ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ μας από τους συναδέλφους που δουλεύουν μέσα από το πρόγραμμα 55-67. Όπως καταγγέλλουν οι συνάδελφοι πολλές δημοτικές αρχές αρνούνται να τους ανανεώσουν τον δεύτερο χρόνο εργασίας τους επικαλούμενοι ότι η ανανέωση τους απαγορεύεται λόγο των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών.

Οι συνάδελφοι του προγράμματος που δουλεύουν στους δήμους προέρχονται από μακροχρόνια ανεργία και προσπαθούν να μαζέψουν κάποια ένσημα προκειμένου να μπορέσουν δικαίωμα συνταξιοδότησης. Και αντί η κυβέρνηση και οι δημοτικές αρχές να βοηθήσουν αυτό το κόσμο που βρέθηκε στην ανεργία εξ’ αιτίας των δικών τους πολιτικών που εφάρμοσαν όλα αυτά τα χρόνια, σήμερα με πρόσχημα τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές τους πετάνε ξανά στην ανεργία.

Η κυβέρνηση πρέπει σήμερα να δώσει λύση, να εκδώσει κατεπείγουσα εγκύκλιο που να εξαιρεί τους συγκεκριμένους συναδέλφους από το καθεστώς της αναστολής προσλήψεων και υπηρεσιακών μεταβολών ώστε να προχωρήσει τώρα σε όλους στην ανανέωση της σύμβασης τους για το δεύτερο χρόνο και να δρομολογήσει με νομοθετική ρύθμιση την παραμονή τους στη δουλειά μέχρι οι συνάδελφοι να μπορέσουν να βγουν στη σύνταξη.

Καλούμε όμως και τους συναδέλφους που δουλεύουν μέσα από το πρόγραμμα 55-67,  από τη πείρα που έχουν αποκτήσει όλα αυτά τα χρόνια να βγάλουν τα συμπεράσματα τους, να μην επιτρέψουν σε κανέναν να παίζει με την αξιοπρέπεια τους και τη ζωή τους και στις ερχόμενες δημοτικές και περιφερειακές εκλογές με τη ψήφο τους να μαυρίσουν όλους αυτούς που τους έχουν φέρει σε αυτή τη κατάσταση.

Απαιτούμε

Να ανανεωθούν όλες οι συμβάσεις των συναδέλφων μέσα από το πρόγραμμα 55-67.

Καμιά απόλυση συναδέλφου. Παραμονή στη δουλειά μέχρι οι συνάδελφοι να μπορέσουν να μαζέψουν τον απαραίτητο αριθμό ενσήμων για να βγουν στη σύνταξη.   



Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ