12 Οκτ 2023

ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΤΩΡΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 55-67

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μέλη της Διοίκησης του ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Δήμου Χαλανδρίου την Τετάρτη 11-10-2023 επιδίωξαν συνάντηση με το Δήμαρχο Χαλανδρίου καθώς έγινε γνωστό ότι η Δημοτική Αρχή δεν προχωράει στην ανανέωση της σύμβασης συναδέλφου μέσα από το πρόγραμμα 55 – 67 plus. Θυμίζουμε ότι αυτοί οι συνάδελφοι προέρχονται από μακροχρόνια ανεργία και μέσα από το συγκεκριμένο πρόγραμμα προσπαθούν να μαζέψουν όσα περισσότερα ένσημα μπορούν για να βγουν στη σύνταξη.

Ο Δήμαρχος Χαλανδρίου αρνήθηκε τη συνάντηση, επικαλούμενος φόρτο εργασίας. Επί της ουσίας κρύφτηκε προκειμένου να μην δώσει εξηγήσεις για τους λόγους της μη ανανέωσης της συγκεκριμένης σύμβασης, παρόλο που επισημάνθηκε από πλευράς ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ η σοβαρότητα του ζητήματος, καθώς ο συνάδελφος κινδυνεύει να μείνει χωρίς δουλειά. Η πραγματική αιτία βέβαια της μη ανανέωσης είναι ότι ο συνάδελφος «έψαχνε» τα δικαιώματα του και τις υποχρεώσεις του και αυτό είχε προκαλέσει στη Δημοτική Αρχή δυσαρέσκεια. Παράλληλα όμως αγωνιζόταν για το δικαίωμα του στη Μόνιμη και Σταθερή δουλειά με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Απέναντι στη στάση της δημοτικής αρχής, από τη μεριά μας ξεκαθαρίσαμε ότι το θέμα για εμάς δεν τελείωσε εδώ. Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ θα προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να υποστηρίξει τα δικαιώματα του συναδέλφου.

Την ερχόμενη Τρίτη 17-10-2023 το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ θα προχωρήσει σε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στις 10 το πρωί μπροστά στο δημαρχείο του δήμου Χαλανδρίου (Αγ. Γεωργίου 30 και Αριστείδου).

Απαιτούμε εδώ και τώρα η Δημοτική Αρχή του Δήμου Χαλανδρίου να προχωρήσει στην ανανέωση όλων των συμβάσεων.

 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ