7 Φεβ 2022

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ COSCO

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Αντιμέτωποι με την πρωτοφανή κινητοποίηση των δυνάμεων καταστολής που επιστράτευσε κυβέρνηση και εργοδοσία, είναι από νωρίς σήμερα τα ξημερώματα οι απεργοί λιμενεργάτες της COSCO.

Αποδεικνύοντας για ακόμη μια φορά, ότι κρατικός μηχανισμός και εργοδοσία είναι “νύχι-κρέας”, όταν πρόκειται για το χτύπημα των εργατικών αγώνων του λαού μας, επιστρατεύοντας ακόμη και την “τυφλή “ δικαιοσύνη, αφού 5 ημέρες πριν την προκήρυξη της απεργίας τα δικαστήρια έβγαλαν απόφαση πως είναι παράνομη και καταχρηστική.

Είναι ο ίδιος κρατικός μηχανισμός που κατ΄ επιλογή των κυβερνήσεων, αφήνει το λαό αβοήθητο, να καίγεται από τις πυρκαγιές, να πνίγεται από τις πλημμύρες, και να πεθαίνει αβοήθητος έξω από τις ΜΕΘ, που σήμερα επιστράτευσε ακόμη και τα ΟΥΚ, για να προστατεύσει τα συμφέροντα της μεγαλοεργοδοσίας από τους απεργούς λιμενεργάτες στο λιμάνι του Πειραιά.

Καλούμε τους συναδέλφους  του κλάδου, να στηρίξουν με την παρουσία τους την απεργία των εργατών στο λιμάνι.

Όλα τα Σωματεία του κλάδου να εκδώσουν ψηφίσματα συμπαράστασης και αλληλεγγύης εκφράζοντας έμπρακτα τη στήριξή τους, γιατί σήμερα είναι οι λιμενεργάτες της COSCO και  αύριο  θα είναι οι εργάτες των Δήμων.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ 

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ, ΤΟΥ ΛΑΟΥ Η ΠΑΛΗ ΘΑ ΤΗ ΣΠΑΣΕΙ.

 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ