4 Φεβ 2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ!!

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2022 στο δημαρχείο Αγίας Παρασκευής. Το αίτημα της παράστασης ήταν η μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα και ειδικότερα η συνομολόγηση του δημάρχου στην αγωγή για την μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου όλων των εργαζομένων.

Με τη μαζική συμμετοχή τους οι εργαζόμενοι έδειξαν ότι δεν υποχωρούν και δεν εγκαταλείπουν τον αγώνα για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά, αλλά και το ότι ο αγώνας αυτός αποτελεί υπόθεση όλης της κοινωνίας, των γονιών και των φορέων της πόλης. Όλοι οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου Αγίας Παρασκευής έκλεισαν στις 12.00 και οι εργαζόμενοι έδωσαν δυναμικό παρών στη κινητοποίηση έξω από το κτίριο του Δημαρχείου.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν πέρα από το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ μας και φορείς της πόλης όπως ο Συλλόγος Γονέων και Κηδεμόνων των παιδικών σταθμών, ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Αγίας Παρασκευής (μέλος της ΟΓΕ), καθώς και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον δήμαρχο, εκθέσαμε για μια ακόμα φορά την απαίτηση μας για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά και την αναγκαιότητα για μετατροπή των συμβάσεων ΕΣΠΑ σε αορίστου χρόνου, καθώς οι συμβασιούχοι συνάδελφοι στηρίζουν τη λειτουργία των παιδικών σταθμών εδώ και 12 χρόνια. Η ομηρία τους πρέπει να λήξει.

Από τη μεγάλη συμμετοχή των εργαζομένων στην κινητοποίηση και από την αποφασιστικότητα τους ο δήμαρχος αναγκάστηκε σε αναδίπλωση δηλώνοντας ότι την τελική του απάντηση θα τη δώσει την ερχόμενη Δευτέρα.

Γνωρίζουμε καλά ότι σκοπός όλων των κυβερνήσεων και των δημοτικών αρχών είναι να κατεβάσουν τον πήχη των απαιτήσεων του λαού για μια καλύτερη προσχολική αγωγή, για μια καλύτερη παιδεία, για καλύτερες εργασιακές συνθήκες, για καλύτερη ζωή ώστε να πετύχουν τη παραπέρα μείωση του λεγόμενου μισθολογικού κόστους και την απαξίωση των υπηρεσιών ώστε πιο εύκολα αυτές να παραδοθούν στους ιδιώτες. Στα πλαίσια αυτά και το τσάκισμα του δικαιώματος της μόνιμης και σταθερής δουλειάς.

Επιβεβαιώνεται για ακόμα μια φορά ότι η επιμονή των εργαζομένων να αγωνιστούν για να μην κάνουμε πίσω από τις ανάγκες τις δικές μας, των οικογενειών μας, των παιδιών μας μπορούν να φέρουν αποτελέσματα.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να βρίσκονται σε αγωνιστική επαγρύπνηση. Από τη Δευτέρα και μετά και ανάλογα με την απάντηση του δημάρχου αν χρειαστεί θα μας ξαναδούν στους δρόμους. Δεν θα εφησυχάσουμε μέχρι να μετατραπούν οι συμβάσεις όλων των εργαζομένων σε αορίστου χρόνου.

 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ