3 Φεβ 2022

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΜΑΣ ΒΑΣΙΛΗ ΓΚΙΤΑΚΟΥ.

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Καταγγέλλουμε την επιχείρηση ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης με την καταδίκη σε 9 μήνες φυλάκιση με αναστολή του προέδρου του Σωματείου Οδηγών - Μηχανικών και Εργατοτεχνιτών Δήμου Πειραιά, μέλους του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕ - ΟΤΑ και μέλος της Διοίκησης του ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ Ο.Τ.Α. ΑΤΤΙΚΗΣ Βασίλη Γκιτάκου από το μονομελές πλημμελειοδικείο Αθηνών επειδή υπερασπίστηκε συνάδελφο που απειλούταν από τη δημοτική αρχή Αλίμου με απόλυση.

Ήταν τέτοια η ζέση της δημοτικής αρχής που εκτός των νομικών του Δήμου, ο ίδιος ο Δήμαρχος ήταν στο έδρανο του κατηγόρου.

Οι νόμοι και τα δικαστήρια, που βγάζουν το 99% των απεργιών ως παράνομες, δεν μπορούν να υπερασπιστούν τα δικαιώματα των εργαζομένων. Με δίκες και αποφάσεις σαν την χθεσινή, επιδιώκουν να τρομοκρατήσουν κάθε εργαζόμενο που σηκώνει κεφάλι.

Όμως δεν είναι όλοι οι συνδικαλιστές για τα δόντια τους. Δεν είναι όλοι Παναγόπουλοι και yesmen. Το αντεργατικό τοίχος που όλες οι κυβερνήσεις έχουν χτίσει, δεν μπορούν να σταματήσουν τους αγώνες και τις διεκδικήσεις που μόνο μέσω του εργατικού κινήματος και με τέτοιους συνδικαλιστές μπορούν να έχουν αποτέλεσμα.

Τρανό παράδειγμα η μη απόλυση της συναδέλφου. Για αυτή την κινητοποίηση ενάντια στην άδικη και παράνομη προσπάθεια απόλυσης της, ο συνάδελφος τιμωρήθηκε αφού σύμφωνα με το δικαστήριο θα μπορούσε να στείλει υπόμνημα (!!!).

Τους ενημερώνουμε. Τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει τον αγώνα για τα δικαιώματα των εργαζομένων. Ούτε οι απειλές, ούτε οι διώξεις, ούτε οι καταδικαστικές αποφάσεις. Ούτε οι νόμοι που φτιάχνουν οι κυβερνήσεις, ούτε οι δικαστικές αποφάσεις. Στο δρόμο και με τους αγώνες μας θα κάνουμε το σύνθημα «Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη» πραγματικότητα.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στο συνάδελφο Βασίλη Γκιτάκο.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ 

ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ