3 Φεβ 2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΤΟΥ ΜΕΛΟΥΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΓΚΙΤΑΚΟΥ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Η δικαιοσύνη η οποία σιωπά  στο τραγικό γεγονός των 100 και πλέον συνανθρώπων μας που καθημερινά χάνουν τη μάχη με τον κορωνοϊό  επειδή δεν βρέθηκε κρεβάτι ΜΕΘ να τους παράσχει την αναγκαία φροντίδα, που χάνει τη φωνή της στα εκατοντάδες εργατικά ατυχήματα και δυστυχήματα, στις τριτοκοσμικές συνθήκες εργασίας και στην καταπάτηση των εργασιακών δικαιωμάτων από την εργοδοσία, την βρίσκει στεντόρεια όταν πρόκειται να βγάλει παράνομες και καταχρηστικές τις απεργίες μας ή να καταδικάσει συνδικαλιστές και συνδικάτα για την συνδικαλιστική δράση και τον αγώνα τους.

Τέτοια απόφαση έβγαλε το Θ’ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών καταδικάζοντας τον Βασίλη Γκιτάκο, γεν. γραμματέα του Σωματείου Οδηγών Μηχανικών και Εργατοτεχνιτών δήμου Πειραιά, μέλος της διοίκησης του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής και μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕ-ΟΤΑ, σε 9 μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή, γιατί υπερασπίστηκε συναδέλφισα συνδικαλίστρια, εργαζόμενη των 700 ευρώ και μάνα δύο παιδιών, στην προσπάθεια του δημάρχου να την απολύσει.

Την καθ’ όλα νόμιμη και ειρηνική παρέμβαση συνδικαλιστών, εργαζόμενων, δημοτικών παρατάξεων και φορέων του δήμου Αλίμου στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής, που συνεδρίαζε παράνομα, με μοναδικό σκοπό την απόλυση της εργαζομένης, το δικαστήριο την μετέτρεψε σε καταδίκη του Βασίλη Γκιτάκου, αποδεχόμενο μόνο τα ψεύδη και τα κατασκευασμένα στοιχεία του δημάρχου και των υπόλοιπων μηνυτών - κατήγορων.

Ο στόχος της δημοτικής αρχής Αλίμου, είναι ο ίδιος με τον στόχο της κυβέρνησης που με αποκορύφωμα τον εκτρωματικό και αντεργατικό νόμο Χατζηδάκη, θέλουν να απαλλαγούν από τους αγωνιστές συνδικαλιστές και τα ταξικά συνδικάτα, από τους αγώνες και τις διεκδικήσεις των εργαζομένων.

Έχουν βάλει σε εφαρμογή τον αντισυνδικαλιστικό νόμο Χατζηδάκη, τον αξιοποιούν και σέρνουν στα δικαστήρια και καταδικάζουν όποιον διαμαρτύρεται και υπερασπίζεται το δίκιο του.

Από την αρχή της δίκης ξεκαθάρισε το τοπίο ότι στο «σκαμνί» έχουν βάλει την συνδικαλιστική δράση, δίνοντας η πλευρά των κατηγόρων πολιτική και ταξική διάσταση στη δίκη. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι μηνύτρια και συνήγορος πολιτικής αγωγής ήταν η σημερινή αναπληρώτρια εκπρόσωπος τύπου του ΚΙΝ.ΑΛ. που έχουν ψηφίσει με χέρια και με πόδια τα μνημόνια, όλες τις μνημονιακές δεσμεύσεις και τους αντεργατικούς νόμους προς όφελος της εργοδοσίας και των επιχειρηματικών ομίλων.

Η προσπάθεια εκφοβισμού και τρομοκράτησης των εργαζομένων, που εκεί αποσκοπεί η καταδικαστική απόφαση, θα πέσει στο κενό. Όχι μόνο δεν θα σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε αλλά αντίθετα τέτοιες ενέργειες πεισμώνουν και δυναμώνουν το εργατικό κίνημα. Καλούμε κάθε συνδικαλιστή, κάθε εργαζόμενο και τα συνδικάτα να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους και την στήριξη τους στον συναγωνιστή συνάδελφο και να  καταδικάσουν την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης.