3 Φεβ 2022

Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥΣ ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΠΕΤΑΕΙ ΤΟΥΣ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ.

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ μας εκφράζει την αλληλεγγύη του στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ. Η κυβερνητική τρόικα Σταϊκούρας - Σκρέκας - Χατζηδάκης ανακοίνωσαν στα σωματεία των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ ότι θα τους πετάξουν στο δρόμο αυτό το μήνα, απολύοντάς τους από τη δουλειά και την ίδια στιγμή ξεσπιτώνοντάς τους από τους οικισμούς, αφού τους ζήτησαν να εγκαταλείψουν ακόμα και τα σπίτια τους. Και άνεργοι και άστεγοι!

Ο εγκληματικός, αντεργατικός σχεδιασμός κυβέρνησης και επιχειρηματικών ομίλων που απολύει και ξεσπιτώνει τους εργαζόμενους και τις οικογένειες τους θα μείνει στα χαρτιά!

Η κυβέρνηση επιχειρεί να ξεμπερδεύει με τα «βαρίδια» του προσωπικού ώστε να παραδοθεί η επιχείρηση «καθαρή» στους επενδυτές. Η εξέλιξη αυτή είναι το τελευταίο βήμα ενός εγκληματικού σχεδίου που ακολούθησε τη διαχρονική πολιτική απαξίωσης, εγκατάλειψης, συκοφάντησης και υπερχρέωσης της ΛΑΡΚΟ, με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων και της ΕΕ. Η ΛΑΡΚΟ μπορεί να παραμείνει ανοιχτή. Αν σκοπός δεν ήταν το κέρδος των επιχειρηματικών ομίλων, τότε ο ορυκτός πλούτος της χώρας μας και μονάδες σαν την ΛΑΡΚΟ θα μπορούσαν να λειτουργήσουν υπηρετώντας την ευημερία του λαού.

Και αυτή η εξέλιξη επιβεβαιώνει ότι τα εργοστάσια δεν τα κλείνουν οι εργάτες και οι αγώνες τους. Οι εργαζόμενοι με τον πολύχρονο αγώνα τους κράτησαν ανοιχτή τη ΛΑΚΡΟ κόντρα σε θεούς και δαίμονες, με όλους τους εργαζόμενους στην θέση τους, σμπαράλιασαν ξανά και ξανά τα σχέδια κυβερνήσεων και επιχειρηματικών ομίλων.

Τα εργοστάσια τα κλείνουν οι κυβερνήσεις και οι επιχειρηματικοί όμιλοι που ξεζουμίζουν τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας, τις υποδομές που έφτιαξε ο λαός, τον ιδρώτα και το αίμα των εργαζομένων που έχτισαν τα ντουβάρια και τις υψικαμίνους της ΛΑΡΚΟ, για να τους πετάξουν μετά στο δρόμο.

Τα εργοστάσια τα κλείνει η ανάπτυξή τους, για να ξεκινήσει ξανά στα συντρίμμια τους και στα συντρίμμια της ζωής των εργατών τους, η κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!


 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ