17 Οκτ 2016

ΝΑ ΚΑΤΑΒΛΗΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΛΥΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ.



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ εκφράζει τη συμπαράσταση του και την αλληλεγγύη του στους εργαζόμενους που δουλεύουν στις Κοινωνικές Δομές των Δήμων (τα κοινωνικά φαρμακεία, κοινωνικά παντοπωλεία κ.λ.π.). Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ απολύει τους συγκεκριμένους εργαζόμενους που παραμένουν απλήρωτοι για 5 μήνες και το επόμενο διάστημα θα προχωρήσει στη πρόσληψη άλλων. Δηλαδή η πολιτική της ανακύκλωσης της ανεργίας, συνεχίζεται το φύγε εσύ και έλα εσύ καλά κρατεί. Υπενθυμίζουμε ότι οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι είναι αυτοί που καλύπτουν στους δήμους ζωτικής σημασίας δομές. Είναι αυτοί  όπου εξυπηρετούν πάνω από 100.000 κόσμου που ζουν μέσα στη φτώχια και την εξαθλίωση εξ’ αιτίας της πολιτικής της συγκυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Καταγγέλλουμε τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ που αφήνει απλήρωτους τους εργαζόμενους,, που στις 31-10 σταματάει τη χρηματοδότηση. Καταγγέλλουμε και το Υπουργείο Εργασίας. Αυτό δεν είναι υπουργείο Εργασίας αλλά της εργοδοσίας. Η αρμόδια Υπουργός αντί να δεσμευτεί ότι θα τους καταβάλει άμεσα τους δεδουλευμένους μισθούς αλλά και ότι θα συνεχίσουν την εργασία τους μέσα από τους δήμους, τους αφήνει απλήρωτους και ταυτόχρονα τους κοροϊδεύει ότι θα τους πριμοδοτήσει μέσα από τη νέα προκήρυξη.   
Για τη συγκεκριμένη κατάσταση η πλειοψηφία της ΚΕΔΕ έχει τεράστια ευθύνη. Κοροϊδεύουν τους εργαζόμενους όταν δηλώνουν ότι τους συμπαραστέκονται. Ο πρόεδρος αλλά και η πλειοψηφία της ΚΕΔΕ αντί να πρωτοστατήσουν ώστε αυτές οι υπηρεσίες να ανήκουν στις οργανωμένες υπηρεσίες των δήμων όχι μόνο συνεργάζονται με Μ.Κ.Ο. αλλά ήταν και υπέρμαχοι αυτής της πολιτικής.
Η κυβέρνηση φέρει τη πλήρη ευθύνη για τη σημερινή κατάσταση. Από τη μια λέει ότι κατανοεί το πρόβλημα και από την άλλη δίνει τη μπάλα στις δουλεμπορικές Μ.Κ.Ο. να λύσουν το πρόβλημα. Απαιτούμε από τη κυβέρνηση να διώξει όλες τις Μ.Κ.Ο. από τους δήμους δεν έχουν καμιά δουλειά. Οι εργαζόμενοι δουλεύουν για τους Δήμους και όχι για τις Μ.Κ.Ο. 
Καλούμε τους συναδέλφους να μην συμβιβαστούν με την σημερινή κατάσταση. Να μην κάνουν βήμα πίσω από το δικαίωμα τους στη Μόνιμη και Σταθερή Δουλειά με πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα. 
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τα σωματεία των δήμων να συμπαρασταθούν στον αγώνα των συναδέλφων για το δικαίωμα τους στη δουλειά. Να απαιτήσουμε από τη κυβέρνηση  την ανανέωση των συμβάσεων από τους δήμους και όχι από τις Μ.Κ.Ο. με γενναία κρατική χρηματοδότηση από το κρατικό προϋπολογισμό, την άμεση πληρωμή των δεδουλευμένων, το πέρασμα αυτών των δομών στους δήμους αλλά και να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος.   
Ξανά δηλώνουμε σε όλους τους τόνους την συμπαράσταση μας και την αλληλεγγύη μας στους συναδέλφους των Κοινωνικών δομών.        




Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ