9 Οκτ 2016

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΗ ΤΡΙΤΗ 11 ΤΟΥ ΟΚΤΩΒΡΗ ΑΠΌ ΤΙΣ 11:30 ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΩΡΑΡΙΟΥ. ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΛΥΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗ ΤΡΙΤΗ 11 ΤΟΥ ΟΚΤΩΒΡΗ
 ΑΠΟ ΤΙΣ 11:30 ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ. ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΑΖΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 1 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ.

Συνάδελφοι ψηλά το κεφάλι. 
Δυναμώνουμε τον αγώνα μας για δικαίωμα μας στη Μόνιμη και Σταθερή Δουλειά.
Απαιτούμε:
·        Να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος.
·       Να προχωρήσει άμεσα στη παράταση όλων των συμβάσεων μέχρι και τις 
   31-12-2017 και με τη λήξη τους να μετατραπούν αυτοδίκαια σε Αορίστου Χρόνου.
Η κυβέρνηση και ο αρμόδιος υπουργός γνωρίζει πολύ καλά ότι το σύνολο των υπηρεσιών είναι υποστελεχωμένες. Γνωρίζουν πολύ καλά ότι το υπάρχον προσωπικό όχι μόνο δεν επαρκεί αλλά θα πρέπει να προσληφθούν και άλλοι τόσοι προκειμένου να καλυφθούν τα κενά στους δήμους.
Η κυβέρνηση μαζί με τη πλειοψηφία των δημοτικών αρχών (οι οποίοι κατέθεσαν χειρότερη τροπολογία) βρίσκονται σε πλήρη σύμπλευση, έχουν σχέδιο προκειμένου να υλοποιήσουν τις αντιλαϊκές κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ελαστικοποίηση της εργασίας, ιδιωτικοποιήσεις κ.λ.π.). Από κοινού ενεργοποιούν τον αυτόματο κόφτη προκειμένου να πετύχουν τους δημοσιονομικούς στόχους, το ματωμένο πλεόνασμα, αλλά και να τσακίσουν δικαιώματα και κατακτήσεις των εργαζομένων. Η μεν κυβέρνηση απολύει προσωπικό, μειώνοντας ακόμα περισσότερο το λεγόμενο μισθολογικό κόστος, οι δε δήμαρχοι παρότι το προσωπικό μειώθηκε, επικαλούνται το οικονομικό κόστος και κρύβουν ότι το προσωπικό μειώθηκε ο εξοπλισμός ποτέ δεν ανανεώθηκε, όμως τα δημοτικά τέλη εξακολουθούν να βρίσκονται στα επίπεδα του 2008.
Στόχος τους να υποβαθμίσουν όσο περισσότερο γίνεται τις υπηρεσίες και από προσωπικό αλλά και από υλικοτεχνική υποδομή προκειμένου να τις εκχωρήσουν στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.
Απέναντι σε αυτή τη πολιτική ένας μόνο δρόμος υπάρχει. Ο γενικός ξεσηκωμός. Με τον οργανωμένο αγώνα μας γύρω από τα σωματεία, το σωστό προσανατολισμό μας και τη μαζική μας παρουσία μπορούμε να τα καταφέρουμε, να αποκρούσουμε τη βάρβαρη πολιτική τους.
Συμμετέχουμε μαζικά στη ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ τη ΤΡΙΤΗ 11/10/2016 από τις 11:30 μέχρι το τέλος του ωραρίου που κήρυξε το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ. Δίνουμε δυναμικό – μαζικό παρών στη ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 1 ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ. Να νεκρώσουμε όλα τα αμαξοστάσια, όλα τα δημαρχεία, όλοι οι χώροι δουλειάς. Να βρεθούμε όλοι στους δρόμους του αγώνα και της διεκδίκησης. Να ΑΠΑΙΤΉΣΟΥΜΕ να μην χάσει κανείς τη δουλειά του.
Υπενθυμίζουμε  ότι σύμφωνα με το καταστατικό του ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ (άρθρο 32, παρ.2) που συζητήθηκε στις 8/7/2011 στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών με αρ. απόφαση 4174/2011 δικαίωμα σε στάση ή σε απεργία έχουν το σύνολο των εργαζομένων  μελών και μη μελών στους Δήμους και τη Περιφέρεια Αττικής        




Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ