26 Οκτ 2016

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΜΑΣ. ΤΗ ΤΡΙΤΗ 8 ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 5:30 ΣΤΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ ΑΛΚΥΟΝΙΣ (Ιουλιανού 42 - 46 στη πλατεία Βικτωρίας)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφε / σσα
Σε καλεί να πάρεις μέρος στη ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ του ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ σου. Καλούμε όλους τους συναδέλφους και το καθένα ξεχωριστά  να έρθει να κουβεντιάσουμε και να εκλέξουμε τους αντιπροσώπους μας  για τη 4η ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ του ΠΑΜΕ, αλλά και να οργανώσουμε τη δουλειά μας για την ΑΠΕΡΓΙΑ στις 24 του ΝΟΕΜΒΡΗ.
Το Πανεργατικό Αγωνιστικό ΜΕτωπο (Π.Α.ΜΕ.) ιδρύθηκε πριν 17 χρόνια από Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες, σωματεία αλλά και πρωτοπόρους συνδικαλιστές. Δημιουργήθηκε κάτω από την ανάγκη να δοθεί ένας άλλος αέρας αναζωογόνησης στο συνδικαλιστικό κίνημα απέναντι στη σαπίλα του εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού. Το ΠΑΜΕ είναι γέννημα της εργατικής τάξης. Είναι ένα μέτωπο συσπείρωσης Σωματείων, Ομοσπονδιών, Εργατικών Κέντρων και συνδικαλιστών με σαφή προσανατολισμό ενάντια στις αντεργατικές κυβερνήσεις και στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ. Είναι μέτωπο που αγκαλιάζει όλους τους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, τους αυτοαπασχολούμενους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους και όλους αυτούς που στενάζουν καθημερινά από τη βάρβαρη πολιτική των κυβερνήσεων και της εργοδοσίας. Μέσα από τις γραμμές του παλεύει για τη κοινωνική συμμαχία, παλεύει με όλες του τις δυνάμεις ώστε οι εργαζόμενοι και συνολικά ο λαός να γίνει κυρίαρχος του πλούτου που παράγει. Είναι μέτωπο που καθημερινά δίνει εξετάσεις στους εργαζόμενους με τη στάση του, τις θέσεις του και τις πρωτοβουλίες του. Είναι το καρφί στο μάτι της εργοδοσίας, είναι ο «ενοχλητικός» απέναντι στην αντεργατική – αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της μεγαλοεργοδοσίας.
Σε καλούμε να σκεφτείς ποια θα ήταν σήμερα η θέση του εργαζόμενου αν δεν υπήρχε το ΠΑΜΕ στη ζωή μας; Αν είχαμε αφήσει τις τύχες μας να τις διαπραγματεύονται οι συμβιβασμένες πλειοψηφίες της ΑΔΕΔΥ, της ΠΟΕ ΟΤΑ και της ΓΣΕΕ; Πόσο πιο γρήγορα και πιο επιτάχτηκα θα είχαν περάσει οι πολιτικές των κυβερνήσεων και της Ευρωπαϊκής Ένωσης;

Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ από την πρώτη στιγμή της ίδρυσης του είναι μέλος του ΠΑΜΕ. Έχει υιοθετήσει το πλαίσιο πάλης του ΠΑΜΕ και καθημερινά τα μέλη του και τα στελέχη του δίνουν μάχη για ένα καλύτερο μέλλον.  Βρίσκεται σε ανοιχτή σύγκρουση με τη πλειοψηφία των δημοτικών αρχών, τις κυβερνήσεις αλλά και με τη πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Παλεύει για να καταργηθούν όλες οι ελαστικές σχέσεις εργασίας, τα 5μηνα, τα 2μηνα και τα προγράμματα της φτώχιας και της μιζέριας των 490 ευρώ, σήμερα υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις ώστε όλοι οι εργαζόμενοι να έχουν Μόνιμη και Σταθερή δουλειά με πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα και με μισθούς που να ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες τους. Τα μέλη του, βρίσκονται απέναντι στις ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών που στη συγκεκριμένη στιγμή η πλειοψηφία των δημοτικών αρχών επιταχύνουν τις διαδικασίες επικαλούμενες την έλλειψη προσωπικού λόγω της απαγόρευσης των προσλήψεων. Οι πλειοψηφία των δημοτικών αρχών είναι εναρμονισμένοι με τη πολιτική των κυβερνήσεων και της  Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχουν κοινούς στόχους και σκοπούς. Και δεν είναι άλλος από το πάρα πέρα τσάκισμα των δικαιωμάτων και των κατακτήσεων των εργαζομένων, η παρά πέρα μείωση της τιμής της εργατικής δύναμης προκειμένου να ικανοποιηθεί η κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.
Είμαστε σε ανοιχτή αντιπαράθεση με τις δυνάμεις του εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού που απαρτίζουν τις συμβιβασμένες, εργοδοτικές πλειοψηφίες της ΠΟΕ ΟΤΑ και της ΑΔΕΔΥ. Είναι και αυτές συνυπεύθυνες για τη σημερινή κατάσταση που βιώνουν οι εργαζόμενοι. Ακόμα και σήμερα και παρά τη λυσσαλέα επίθεση της κυβέρνησης, των δημοτικών αρχών εξακολουθούν να αρνούνται την οργάνωση όλων των εργαζομένων στα σωματεία. Εξακολουθούν να διαχωρίζουν τους εργαζόμενους ανάλογα με τη σχέση εργασίας.
Από την άλλη το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ μαζί με τα ταξικά σωματεία του κλάδου προσπαθούν με όλες τους τις δυνάμεις να οργανώσουν τους συναδέλφους, χωρίς να τους διαχωρίζουν σε καλούς και κακούς Μόνιμους και συμβασιούχους, σε Αορίστου και προγράμματα. Για τις ταξικές δυνάμεις είμαστε όλοι εργαζόμενοι. Για εμάς ένας δρόμος υπάρχει. Οργάνωση στα σωματεία, μαζικές διαδικασίες και σωστός προσανατολισμός με βάση την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας.
Συνάδελφε δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια. Όσο δεν μιλάς, όσο είσαι απαθής η επίθεση της κυβέρνησης, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των δημοτικών αρχών θα οξυνθεί ακόμα περισσότερο. Οι τελευταίες εξελίξεις με τους συναδέλφους συμβασιούχους απέδειξαν ότι με συντονισμένο αγώνα και σωστό προσανατολισμό μπορούμε να έχουμε αποτελέσματα.
Σε καλούμε να πάρεις μαζικά μέρος συνάδελφε στις 8 του Νοέμβρη στη ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ του ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΜΑΣ. Για να κουβεντιάσουμε,  να επαναβεβαιώσουμε τη συμμετοχή μας στο ΠΑΜΕ, να επικαιροποιήσουμε το πλαίσιο πάλης μας, να εκλέξουμε τους αντιπροσώπους μας για τη 4Η ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ. Αλλά και για να οργανώσουμε τον αγώνα μας μπροστά και στην 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 24 ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΗ.





Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ