15 Ιουλ 2016

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνεδρίασε σήμερα 15 /7/ 2016 το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ  και συζήτησε το κάλεσμα Ομοσπονδιών κι Εργατικών Κέντρων για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και αποφάσισε να συνυπογράψουμε το κάλεσμα Ομοσπονδιών κι Εργατικών Κέντρων για τις ΣΣΕ
Μετά το νόμο-λαιμητόμο για το ασφαλιστικό τις νέες φοροαπαλλαγές σε βιομηχάνους – εφοπλιστές - μεγαλοεργοδοσία, άνοιξε η όρεξη του μεγάλου κεφαλαίου για νέες βάρβαρες ανατροπές στους μισθούς, στις συμβάσεις, στις εργασιακές σχέσεις, στο δικαίωμα της απεργίας, στις συνδικαλιστικές ελευθερίες
Υπολογίζεται ότι οι απώλειες των εργαζομένων είναι μεγάλες. Φθάνουν ή και προσεγγίζουν πάνω από το 50% την περίοδο της κρίσης. Η επίθεση στον κατώτατο μισθό είχε ως αποτέλεσμα οι αποδοχές το 2014 να είναι χαμηλότερες ακόμα και από τα κατώτατα όρια των αρχών της δεκαετίας του 1990.
Το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής  απευθύνει κάλεσμα συμπόρευσης και αγώνα σε όλα τα σωματεία των Δήμων .
Παίρνουμε την πρωτοβουλία να ανοίξει η συζήτηση σε όλα τα σωματεία του κλάδου στα Δ.Σ., σε  Γενικές Συνελεύσεις, στους χώρους δουλειάς, να παρθούν πρωτοβουλίες για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.
Όσο κι αν είναι δύσκολη η κατάσταση, πολλά μπορούν να γίνουν, αν αποφασίσουμε να δείξουμε την πραγματική δύναμή μας. Μπροστά στα αντιλαϊκά σχέδια που καταστρώνει η κυβέρνηση χρειάζεται να απαντήσουμε με το δικό μας  σχέδιο όχι μόνο για να αποκρούσουμε  τη νέα επίθεση, αλλά για να διεκδικήσουμε  τις τεράστιες απώλειες.
Στους δρόμους του αγώνα θα κριθούμε όλοι και μπορούμε να συναντηθούμε διαμορφώνοντας ένα ενιαίο και σταθερό μέτωπο αγώνων.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ