5 Ιουλ 2016

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗ ΠΕΜΠΤΗ 7-7-2016 ΣΤΙΣ 8 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσα /φε, στις 8 και 9 Ιούλη στη Βαρσοβία πραγματοποιείτε σύνοδος κορυφής του ΝΑΤΟΥ προκειμένου να παρθούν και νέα  ακόμα πιο επικίνδυνα μέτρα σε βάρος των λαών. Στη σύσκεψη θα συμμετέχει και η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ που όχι απλά συνεχίζει την ίδια πολιτική με τις προηγούμενες κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ αλλά εντείνει τις προσφορές της προς τους φονιάδες των λαών, προκειμένου να ικανοποιήσει τα συμφέροντα των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων.
Στη Σύνοδο θα συζητηθεί και θα αποφασιστεί:
§  Η συγκέντρωση μεγάλου αριθμού στρατιωτικών δυνάμεων και σύγχρονων όπλων στην Ανατολική και Κεντρική Ευρώπη, στις χώρες της Βαλτικής.
§  Η ενίσχυση της παρουσίας ναυτικών δυνάμεων στη Μαύρη Θάλασσα, την Ανατολική και Κεντρική Μεσόγειο, το Αιγαίο.
§  Η ανάπτυξη της λεγόμενης «Πυραυλικής Ασπίδας» στην Πολωνία και τη Ρουµανία για να έχει το πλεονέκτημα της απειλής του πρώτου πυρηνικού πλήγματος σε περίπτωση πολεμικής αναμέτρησης µε τη Ρωσία, χωρίς το ρίσκο της ρωσικής πυρηνικής απάντησης. Πρόκειται για επικίνδυνους σχεδιασμούς που µμετατρέπουν την Ευρώπη σε θέατρο πυρηνικού ολοκαυτώματος.
§  Η ισχυροποίηση της πολιτικο-στρατιωτικής συνεργασίας του ΝΑΤΟ µε την Ευρωπαϊκή Ένωση για να διαμορφωθεί ένα δολοφονικό μπλοκ δυνάμεων που θα χρησιμοποιηθεί την επόμενη περίοδο για νέους πολέμους και επεμβάσεις.
Οι εξελίξεις αλλά και οι αποφάσεις που θα παρθούν θα είναι πολύ κρίσιμες για τους λαούς. Ο κίνδυνος για μια γενικευμένη πολεμική σύρραξη στη περιοχή παραμένει ανοιχτός. Ήδη η κυβέρνηση μιλάει για το αβύθιστο αεροπλανοφόρο της Σούδας εντάσσοντας μας ακόμα πιο βαθιά στις πολεμικές επιχειρήσεις που σχεδιάζονται. Με πρόσχημα τη τρομοκρατία προετοιμάζουν επέμβαση στην Αφρική, προκειμένου να πλήξουν τους τζιχαντιστές δηλαδή αυτούς που όλο το προηγούμενο διάστημα ήταν σύμμαχοι με την Αμερική, το ΝΑΤΟ και τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όμως όλοι καταλαβαίνουμε ότι η πραγματική αιτία του πολέμου δεν είναι η τρομοκρατία, αλλά το μοίρασμα των πλουτοπαραγωγικών πηγών και οι αντιθέσεις ανάμεσα στους ιμπεριαλιστές  της Αμερικής, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Ρωσίας αλλά και της Κίνας προκειμένου να ικανοποιήσουν ο καθένας από τη μεριά του τους μονοπωλιακούς ομίλους που εκπροσωπεί. Στόχος τους ο έλεγχος των πηγών ενέργειας αλλά και οι διαδρομές μεταφοράς τόσο της ενέργειας όσο και των εμπορευμάτων.
Απαιτούμε να φύγει τώρα το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο. Δεν μπορούμε να βάζουμε το λύκο να φυλάει τα πρόβατα. Η παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο δεν είναι για τη φύλαξη των συνόρων αφού του ΝΑΤΟ δεν αναγνωρίζει σύνορα. Η παρουσία του ΝΑΤΟ εντάσσεται στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς του με τη Ρωσία.
Ενώνουμε τη φωνή μας με τους μετανάστες, σπάμε το ρατσισμό και τη ξενοφοβία που προσπαθούν να προωθήσουν οι φασίστες. Ενιαία οργανώνουμε τη πάλη μας ενάντια στους ιμπεριαλιστές και στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, αλλά και στο σημερινό σάπιο καπιταλιστικό σύστημα που το μόνο που γεννά είναι φτώχια, μιζέρια και πολέμους για τους λαούς και αμύθητα πλούτη για τους καπιταλιστές τόσο σε συνθήκες ΕΙΡΗΝΗΣ όσο και στο ΠΟΛΕΜΟ.
Καλούμε τους συναδέλφους, τα Σωματεία των Δήμων αλλά και της Περιφέρειας αλλά και όλο το λαό να μην επιτρέψουμε να πραγματοποιηθεί άλλη μια επέμβαση που θα έχει ως αποτέλεσμα το σφαγιασμό και τον ξεριζωμό χιλιάδων ανθρώπων από το τόπο τους.
Διαδηλώνουμε για:
·  Να καταδικάσουμε αποφασιστικά το ΝΑΤΟ και τη Σύνοδο Κορυφής στη Βαρσοβία, που θα πάρει νέες φονικές αποφάσεις.
·  Να καταγγείλουμε την πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που εμπλέκει τη χώρα μας, το λαό μας σε μεγάλες περιπέτειες.
·  Να βροντοφωνάξουμε ΟΧΙ στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους – Να κλείσουν τώρα οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις. Καμιά εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο.
·  Να δυναμώσουμε την αλληλεγγύη στους πρόσφυγες. 
Να καταδικάσουμε αποφασιστικά το ΝΑΤΟ και τη Σύνοδο Κορυφής στη Βαρσοβία, που θα πάρει νέες φονικές αποφάσεις.
Να καταγγείλουμε την πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που εμπλέκει τη χώρα μας, το λαό μας σε μεγάλες περιπέτειες.
Να βροντοφωνάξουμε ΟΧΙ στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους – Να κλείσουν τώρα οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις. Καμιά εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο.
Να δυναμώσουμε την αλληλεγγύη στους πρόσφυγες. 

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗ ΠΕΜΠΤΗ 7-7-2016 ΣΤΙΣ 8
ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ.



Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ