20 Φεβ 2014

Με παρέμβαση του ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ η Διοίκηση του Δήμου Ζωγράφου δέχτηκε να γυρίσουν κανονικά οι 74 εργαζόμενοι στη εργασία τους.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τη Τετάρτη 19/2/2014 το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ Αττικής με παρέμβαση του στη Δημοτική Αρχή του Δήμου Ζωγράφου απαίτησε την επιστροφή στην εργασία τους 74 εργαζομένων που πρόσφατα το  δικαστήριο αποφάσισε τη μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου αλλά και τη πληρωμή 43 εργαζομένων συμβασιούχων όπου για δύο μήνες παραμένουν απλήρωτοι.

Όσο αφορά τους 74 εργαζόμενους η Δημοτική Αρχή επικαλούμενη διάφορες δικαιολογίες τη περασμένη Δευτέρα προχώρησε στην αφαίρεση των καρτών  τους  άρα και τη δυνατότητα να εργαστούν, ενώ όσο αφορά τους 43 συμβασιούχους η διοίκηση του δήμου έκανε ότι δεν γνώριζε το θέμα και όταν ενημερώθηκε έριξε το φταίξιμο της καθυστέρησης στο πάρεδρο διότι ζήτησε να δει τους φακέλους των εργαζομένων.
Μετά τη παρέμβαση του ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ η Διοίκηση του Δήμου Ζωγράφου δέχτηκε να γυρίσουν κανονικά οι 74 εργαζόμενοι στη εργασία τους, ενώ για τους 43 εργαζόμενους η Διοίκηση δεσμεύτηκε ότι θα πραγματοποιήσει παρέμβαση στη πάρεδρο ώστε να προχωρήσει στη καταβολή των δεδουλευμένων.

Εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε όμως την αδράνεια αλλά και τις ευθύνες της πλειοψηφίας του Σωματείου (ΠΑΣΚΕ ΣΥΡΙΖΑ) που αντί να αναδείξει τις πολιτικές ευθύνες της διοίκησης Δήμου και να προχωρήσει στην οργάνωση των εργαζομένων  περιορίστηκε στη καθημερινή συλλογή υπογραφών όσο αφορά τους 74 εργαζόμενους ενώ όσο αφορά τους 43 συμβασιούχους μέχρι και σήμερα δεν έχει βγάλει άχνα.

Καλούμε τους εργαζόμενους να βγάλουν συμπεράσματα από τη στάση και από τη Διοίκηση του Δήμου αλλά και από τη πλειοψηφία του Σωματείου. Να παραμερίσουν όλους αυτούς που μιλάνε για ενότητα αλλά μόνο στα λόγια, να συνταχθούν με τις ταξικές δυνάμεις με το ΚΛΑΔΙΚΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ των ΟΤΑ που όλα αυτά τα χρόνια πρωτοστατεί στην οργάνωση και την ενότητα των  εργαζομένων που δεν τους διαχωρίζει σε συμβασιούχους και μόνιμους ή σε πεντάμηνους και αορίστου.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να πάρουν μαζικά μέρος στη Γενική Συνέλευση του Συνδικάτου που θα πραγματοποιηθεί τη Κυριακή στις 23/2/2014 στις 10:30 το πρωί στο ΘΕΑΤΡΟ ΤΖΕΝΗ ΚΑΡΕΖΗ (Ακαδημίας 3 Σύνταγμα).  


   H Διοίκηση του Συνδικάτου