21 Ιουν 2013

ΣΩΜΑΤΕΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ



Συνάδελφοι,
H μαζικότατη συμμετοχή των εργαζομένων στις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη σωματειακής επιτροπής του κλαδικού ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ στο Περιστέρι έδειξε το ανεβασμένο κύρος που έχει στους εργαζόμενους το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ, καθώς έχει βρεθεί στην πρώτη γραμμή των αγώνων, στην πρώτη γραμμή της πάλης για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, για την οργάνωση των αγώνων.
Χαιρετίζουμε την απόφαση των εργαζομένων που με την ψήφο τους ανταποκρίθηκαν και στήριξαν την προσπάθεια του κλαδικού ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ και στο Περιστέρι ώστε να ριζώσει και να αποκτήσει ποδάρια σε κάθε δήμο σε κάθε χώρο δουλειάς  και να συμβάλλει στην ταχύτερη και αποτελεσματικότερη οργάνωση του αγώνα.
Στην 7μελή Σωματειακή επιτροπή εκλέχτηκαν: ΥΦΑΝΤΗΣ ΚΩΣΤΑΣ, ΠΑΤΣΗΣ ΝΙΚΟΣ, ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ, ΚΑΚΟΛΥΡΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ, ΔΟΓΑΝΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΩΤΗΡΗΣ, ΤΖΑΒΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ
Συνάδελφοι,  
Επιβεβαιώνεται ότι παρά τη λυσσαλέα επίθεση, μέσα στους εργαζόμενους υπάρχει μια πρωτοπορία εργατών και εργατριών που δε σκύβει το κεφάλι, που δε βάζει την ουρά στα σκέλια, δεν υποτάσσεται στο φόβο, που ξεπερνά διλήμματα και εκβιασμούς, που αντέχει.
Με μεγαλύτερο πείσμα θα αγωνιστούμε σε κάθε τόπο δουλειάς για την ταξική ενότητα, ενάντια στη διάσπαση που επιχειρείται από τους μηχανισμούς της εργοδοσίας και του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού, που καλούν σε διαμόρφωση δήθεν αντιμνημονιακών μορφών πάλης, ενώ την ίδια στιγμή η γραμμή τους και το περιεχόμενο της δράσης τους δεν διαφέρουν σε τίποτα από αυτούς που έφεραν το κίνημα στη σημερινή κατάσταση.
Σήμερα η κυβέρνηση με το πολιτικό της προσωπικό και τους Δημάρχους στόχο έχουν και από κοινού παραδίδουν υπηρεσίες των Δήμων στους επιχειρηματικούς ομίλους με μαζικές απολύσεις και εργαζομένους φτηνούς, τρομοκρατημένους, χειραγωγημένους και γονατισμένους για να τους έχουν στο χέρι.
Μην παραπλανηθείς, μη μπεις στον πειρασμό να αναρωτηθείς ποιος έχει σειρά! Μη βγάλεις στην «εφεδρεία» τις ανάγκες της οικογένειάς σου. Συνάδελφε, και συ που δε συμμετείχες, συσπειρώσου στη Σωματειακή Επιτροπή του κλαδικού ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ, υψώνοντας το δικό μας μέτωπο ρήξης και ανατροπής, ενάντια στα μονοπώλια, τους πολιτικούς του εκφραστές με τα συνδικαλιστικά του υποστυλώματα.
Το Συνδικάτο θα είναι στήριγμα κάθε εργαζόμενου, αλλά και εφιάλτης γι’ αυτούς που εχθρεύονται την ενότητα των εργαζομένων και τους διαχωρίζουν με βάση τη σχέση εργασίας.                                                          

                                       Η  ΣΩΜΑΤΕΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ