28 Ιουν 2013

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΠΛΑΤΙΑ ΣΥΣΚΕΨΗ την Πέμπτη 4 Ιούλη και ώρα 18.30



ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΠΛΑΤΙΑ ΣΥΣΚΕΨΗ

Προς: τα μέλη των διοικητικών συμβουλίων των σωματείων των Δήμων συνδικαλιστές και εργαζομένους στους Δήμους .

Συνάδελφοι
 Η Κυβέρνηση προχωράει τους σχεδιασμούς της ετοιμάζοντας χιλιάδες απολύσεις εργαζομένων στο δημόσιο και τους Δήμους, καταργώντας εκατοντάδες οργανισμούς και υπηρεσίες που θα έχουν αρνητικές συνέπειες στους ίδιους τους εργαζόμενους, αλλά και συνολικά στη λαϊκή οικογένεια προκειμένου να στηρίξει και να εξασφαλίσει την κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.
Οι απολύσεις θα έρθουν:
·        Από τους συναδέλφους συμβασιούχους που δουλεύουν με ασφαλιστικά μέτρα και δικαστικές αποφάσεις.
·        Από τους εργαζόμενους που δουλεύουν με προσωρινούς πίνακες.
·        Από εργαζόμενους που η κρατική επιχορήγηση δεν επαρκεί για την μισθοδοσία τους και άρα θεωρούνται πλεονάζοντες.
·        Από τις ιδιωτικοποιήσεις, συγχωνεύσεις, καταργήσεις οργανισμών που θα δημιουργήσουν χιλιάδες πλεονάζοντες εργαζόμενους οι οποίοι θα βγουν με βάση τις εξαγγελίες τους οι 25.000 σε  διαθεσιμότητα σε πρώτη φάση για να απολυθούν στη συνέχεια.
·        Οι απολύσεις είναι ένα μέρος των γενικότερων αναδιαρθρώσεων για την αναμόρφωση της Δημόσιας Διοίκησης που την προορίζουν να υπηρετεί πιο αποτελεσματικά τις γενικότερες στοχεύσεις της πλουτοκρατίας για μεγαλύτερη κερδοφορία.

Από αυτό το κράτος τίποτα θετικό δε μπορεί να περιμένει ο εργαζόμενος στους Δήμους, αλλά και συνολικά στο Δημόσιο.
Χρειάζεται ενιαία πάλη ενάντια στις απολύσεις, τις ιδιωτικοποιήσεις, στα βάρβαρα μέτρα, ενιαία πάλη για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής. Οργανώνουμε τον αγώνα όλοι οι εργαζόμενοι μαζί.
Με βάση τα παραπάνω το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής καλεί την Πέμπτη 4 Ιούλη και ώρα 18.30 σε πλατιά σύσκεψη τα Δ.Σ. των σωματείων, τις σωματειακές επιτροπές, τους συνδικαλιστές και τους εργαζόμενους στους Δήμους της Αττικής για να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε τα επόμενα βήματα.
Η σύσκεψη θα γίνει στην αίθουσα Εμποροϋπαλλήλων (Αγ. Φιλοθέης 5β) πίσω από την Μητρόπολη.
                                      
                                         H Διοίκηση του Συνδικάτου