22 Νοε 2012

Συνεχίζουμε τον αγώνα - οργανώνουμε την πάλη.



Συναδέλφισσες- συνάδελφοι.

Κανένας και καμία να μην υποκύψει στους εκβιασμούς της συγκυβέρνησης:
Μας λένε «ή θα δοθούν οι καταστάσεις διαθεσιμότητας και των απολύσεων ή θα απολυθούν όλοι οι εργαζόμενοι αορίστου χρόνου». Ο εκβιασμός τους να βρει ένα τοίχο ενότητας όλων των εργαζόμενων ανεξάρτητα  εργασιακής σχέσης!  Ανεξάρτητα σειρά  προτεραιότητας στην απόλυση!
Να τους δυσκολέψουμε με μέτωπο αντεπίθεσης των εργαζομένων σε Δήμους, Υπουργεία, Δημόσιες  υπηρεσίες και οργανισμούς!
Καμιά αυταπάτη!
Δεν μετακινούν πλεονάζον προσωπικό όπως θέλουν να πιστέψουμε!. Απολύουν μαζικά εργαζόμενους στο Δημόσιο. Οι συνάδελφοι αορίστου χρόνου είναι απλά η πρώτη φουρνιά!.. Το να προβάλουν σήμερα συνδικαλιστικές δυνάμεις  της ΠΟΕ-ΟΤΑ και Δήμαρχοι,  ως δήθεν  αντιπρόταση  στις απολύσεις, την καταγραφή  και την αξιολόγηση των εργαζομένων στους Δήμους είναι  σαν χύνουν νερό στο μύλο της Κυβέρνησης, ότι τάχα, κάνει μετακινήσεις! Τέτοιες απόψεις δεν συνιστούν   άμυνα ! Αποπροσανατολίζουν την πάλη των εργαζομένων, είναι επικίνδυνες!
Να δυσκολέψουμε κυβέρνηση-πλουτοκρατία. Ακόμη πιο αποφασιστικά, να συνεχίσουμε, να κλιμακώσουμε τους αγώνες. Ενάντια στις απολύσεις, τις ιδιωτικοποιήσεις των δημοσίων λειτουργιών και υπηρεσιών, το χαράτσωμα του λαού.
Με συλλογικές μαζικές διαδικασίες και εργατική αλληλεγγύη. Με οργάνωση στα σωματεία όλων των συναδέλφων ανεξάρτητα από εργασιακή σχέση. Με λαϊκή συμμαχία ενάντια στο τσάκισμα και την χρεοκοπία του λαού που επιχειρούν και μέσω των Δήμων. Με οργανωμένη  ταξική ανυπακοή ώστε η εγκύκλιος και οι απολύσεις,  να μην περάσουν.       
Με λαϊκό μπλόκο σε όλα τα αντιλαϊκά μέτρα! 
Συνάδελφοι, ο κλάδος πρέπει  να απαντήσει ενωμένος στην βάρβαρη επίθεση Κυβέρνησης- τρόικας- κεφαλαίου. Η επίθεση θα έχει διάρκεια και ένταση. Θέλει αντοχή, ενότητα του κλάδου και ταξικά αταλάντευτο προσανατολισμό.
 Η ενότητα απαιτεί σωματεία που είναι οργανωτές της πάλης όλων των εργαζομένων, σωματεία που δεν διαχωρίζουν σε μόνιμους και συμβασιούχους, σε «συνεταιριστές», «και με μπλοκάκι». Σωματεία που δεν χορεύουν στον χαβά του κυβερνητικού συνδικαλισμού, της απεργοσπασίας, των μηχανισμών των Δημαρχών και του κράτους, της ανταγωνιστικότητας και της ανταποδοτικότητας των Δήμων, της κούφιας αντιμνημονιακής ρητορείας  που βλέπει  την Τρόικα άλλα όχι την ψυχή της, τις μονοπωλιακές επιχειρήσεις ντόπιες και ξένες, το πολιτικό τους προσωπικό!
 Τούτο τον καιρό  η ενότητα του κλάδου είναι περισσότερο από ποτέ αναγκαία!  
Ενότητα σημαίνει αποτελεσματικότητα στους αγώνες, αντοχή  στον αντίπαλο, περιφρούρηση των στόχων του κινήματος. Η νέα φουρνιά εργαζομένων βρίσκει αποκούμπι στα σωματεία, συνδέεται με τις καλύτερες αξίες και τους στόχους του εργατικού κινήματος. Απαντά στο δηλητήριο του συντεχνιασμού, στο «ΔΙΑΙΡΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕ». Ο δρόμος της έχει μια πυξίδα: Ταξική Ενότητα.
Η ενότητα στο κλάδο μας  είναι αναγκαία όσο ποτέ άλλοτε,  χωρίς τις ταξικές δυνάμεις και τα ταξικά σωματεία που ο κυβερνητικός συνδικαλισμός απέκλεισε από το Συνέδριο της Ομοσπονδίας, δεν είναι κατορθωτή! Είναι εκείνα τα σωματεία που αποκλείστηκαν γιατί αγκάλιασαν το σύνολο των συναδέλφων, τα σωματεία που δοκίμασαν να ενώσουν τον κλάδο, που προέβλεψαν την άγρια αντιλαϊκή λαίλαπα στο άρμα της Ε.Ε και του Καλλικράτη! Εκείνα που προέταξαν ως στοιχείο ενότητας  του κλάδου, το  δικαίωμα στην  σταθερή  δουλειά με πλήρη δικαιώματα για όλους! Είναι εκείνα τα σωματεία που αντιπάλεψαν τον εκμαυλισμό στους κόλπους του κινήματος από τα αστικά κόμματα, Δημάρχους, κυβερνητικό συνδικαλισμό και εργατική αριστοκρατία!
Σήμερα η ενότητα του κλάδου των εργαζομένων στους Δήμους, της ομοσπονδίας περνά   μέσα από την καθαρή θέση σε αυτό το κρίσιμο ζήτημα! Τώρα, μέσα στον αγώνα θα ξεκαθαρίσουμε τον δρόμο της ενότητας του κλάδου! Τώρα μπορούμε γιατί ξέρουμε τι και ποιος μας έφτασε έως εδώ!
Η θα έχουμε Ομοσπονδία ξεδοντιασμένη και έτοιμη να παίξει στα νέα επεισόδια του κυβερνητικού συνδικαλισμού η θα έχουμε Ομοσπονδία που θα ενώνει τον κλάδο. Με καθαρή γραμμή αντιπαράθεσης  στο σύνολο της αντιλαϊκής επίθεσης .
Καλούμε κάθε συνάδελφο, κάθε συνδικαλιστή και σωματείο, να πάρει θέση ευθύνης! Να απαιτήσουμε  τώρα νέο Συνέδριο  με την συμμετοχή όλων των σωματείων και των εκλεγμένων αντιπροσώπων τους από το σύνολο των συναδέλφων!  Συνέδριο μέσα στην φωτιά της επίθεσης!
Συνέδριο που θα εκτιμήσει τους καιρούς της σφοδρής αντιλαϊκής επίθεσης, τα νέα καθήκοντα που απορρέουν. Αφετηρία ενότητας του κλάδου με σωματεία και Ομοσπονδία που θα οργανώνουν τους εργαζόμενους ενιαία στους Δήμους και στον κλάδο. Σε αυτό το στόχο θα δοκιμαστεί ο καθένας μας. Εδώ, μπορεί και πρέπει να  μετρηθεί η ειλικρίνεια και το κάλεσμα ενότητας κάθε  συνδικαλιστικής  δύναμης.
Το  ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ  με την  ίδρυση του και την δράση του απαντάει σε αυτή την ανάγκη. Όσο παραμένει ο αποκλεισμός του από την Ομοσπονδία, όπως και των άλλων 18 σωματείων τόσο αυτός ο αποκλεισμός θα είναι και ανιστόρητος και επικίνδυνος.
 Οι εργαζόμενοι έχουν τον λόγο! Να πάρουν στα χέρια τους την υπόθεση οργάνωσης του κλάδου, του ενιαίου συντονισμού  με το σύνολο της εργατικής τάξης.  
Συνέδριο τώρα, νέων ταξικών καθηκόντων που η ίδια η ζωή και η πάλη θέτει επιτακτικά! Συνέδριο χωρίς αποκλεισμούς σωματείων και εργαζομένων στους Δήμους για να γίνει πράξη το σύνθημα:
 ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
ΚΑΝΕΝΑΣ ΦΟΒΟΣ-ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΤΑΓΗ ΜΕΤΩΠΟ ΚΑΙ ΠΑΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ!

H Διοίκηση του Συνδικάτου