18 Δεκ 2022

ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 19 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 10 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ 12!!

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τη Δευτέρα 19 Δεκέμβρη δικάζεται ο Γ. Γραμματέας της Ομοσπονδίας Οικοδόμων και μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ Βάλσαμος Συρίγος, με κατηγορίες που παραπέμπουν σε κοινό εγκληματία .

Το έγκλημα; Υπερασπίστηκε το σπίτι μεροκαματιάρη, που δεν είχε κρυμμένες σακούλες από το Κατάρ, ούτε δούλευε ως συνεργάτης Ευρωβουλευτή.

Την ώρα που η σαπίλα του συστήματος αναδίεται καθημερινά, επιχειρείτε κάθε φωνή κάθε αχτίδα φωτός αντίστασης να πνίγεται. Προσπάθειες σαν αυτή ή την κλήση της πρόεδρου της ΟΕΝΓΕ, ως κατηγορούμενη σε δίκη για παραβίαση του νόμου για τον περιορισμό των διαδηλώσεων, προσπαθούν να τρομοκρατήσουν και να επιβάλλουν σιγή στο ταξικό κίνημα.

Τέτοιες βρώμικες μεθοδεύσεις ούτε πρωτοφανείς είναι, ούτε τυχαίες. Στα εργοστάσια τα ΜΑΤ αναλαμβάνουν το ρόλο του φύλακα για λογαριασμό των επιχειρηματιών, ξυλοφορτώνοντας όποιον τολμά να περιφρουρήσει ένα δίκαιο αγώνα ενάντια σε απολύσεις και απληρωσιά, όπως στη Μαλαματίνα ή τα πετρέλαια Καβάλας. Στο λιμάνι οι δυνάμεις καταστολής και το λιμενικό προστατεύουν τις πολυεθνικές που ευθύνονται για δεκάδες θανατηφόρα εργατικά ατυχήματα.. Στα μπλόκα των αγροτών ζήσαμε μέχρι και ξεφούσκωμα των ελαστικών από τα ΜΑΤ και την αστυνομία. Οι συνταξιούχοι όχι μία, αλλά πολλές φορές αψηφώντας το κρύο και τους καύσωνες βγήκαν στο δρόμο και αντιμετώπισαν την αγριότητα του κράτους με γκλοπιές στο ψαχνό.

Όταν οι εργαζόμενοι στους Δήμους και αλλού διεκδίκησαν να μην κοπούν τα ΒΑΕ, η απάντηση ήταν η ίδια. Γκλοπ, δακρυγόνα, καταστολή. Οι απεργίες βγαίνουν η μία μετά την άλλη παράνομες για να πάρουν οι απεργοί το μήνυμα ότι «πρέπει να συμμορφωθούν προς τις υποδείξεις» και να κυλήσει η αντεργατική πολιτική απερίσπαστη.

Η απάντηση δεν μπορεί να είναι η αναμονή για κυβερνητική αλλαγή, ούτε η παθητική αποδοχή. Τη Δευτέρα βρισκόμαστε μαζικά στο δικαστήριο απαιτώντας την αθώωση του αγωνιστή. Βάζουμε το δικό μας τέλος στο δράμα των απειλών, της τρομοκρατίας και των κατασχέσεων.

ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 19 ΔΕΚΕΜΒΡΗ

ΣΤΙΣ 10 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ 12

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ