6 Μαρ 2024

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8/3/2024 ΑΠΟ ΤΙΣ 11:00 π.μ. ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΩΡΑΡΙΟΥ ΝΑ ΒΟΥΛΙΑΞΕΙ ΓΙΑ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ Η ΑΘΗΝΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ 12.00

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Στις 8 Μάρτη πρέπει η Αθήνα να βουλιάξει για ακόμα μια φορά! Είναι προκλητική η επιλογή της Κυβέρνησης της ΝΔ να ψηφίζει το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, δηλαδή να προωθήσει ακόμα έναν ταξικό φραγμό, μία ημέρα που έχει καθιερωθεί στη συνείδηση των λαών του κόσμου ως μέρα πάλης για τη γυναικεία χειραφέτηση και την πραγματική ισοτιμία.

Παίρνουμε τη σκυτάλη από τους μεγάλους γυναικείους εργατικούς αγώνες, συνολικότερα την πάλη του εργατικού και λαϊκού κινήματος για να διεκδικήσουμε με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας:

-         Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για το σύνολο των υπηρεσιών.

-         Πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς 20%, επαναφορά 13ου-14ου μισθού, επαναφορά της χαμένης διετίας 2016-17.

-         Σύγχρονη αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Παιδεία και Υγεία.

-         Πραγματική αναγνώριση και προστασία της μητρότητας. Στήριξη του κοινωνικού ρόλου της γυναίκας.

-         Καθιέρωση ορίων συνταξιοδότησης στα 60 για τους άντρες, 55 για τις γυναίκες. 55 και 50 αντίστοιχα για τα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.

Ειδικά φέτος έχει ιδιαίτερη σημασία η συνέχεια του αγώνα για δημόσια δωρεάν Παιδεία, με τους φοιτητές να βρίσκονται στο δρόμο εδώ και δύο μήνες και να έχουν καθυστερήσει τα σχέδια της Κυβέρνησης, να έχουν πετύχει να γίνει ευρύτερα γνωστό ότι το νομοσχέδιο της Κυβέρνησης είναι άδικο για το μέλλον των παιδιών μας.

Η ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων θα οδηγήσει σε ακόμα μεγαλύτερες ανισότητες στην κοινωνία, με το πτυχίο να είναι ακόμα παραπάνω συνδεμένο με το «βαλάντιο» του καθενός, με σωρεία άχρηστων πτυχίων χαμηλού επιπέδου, επιστημόνων χωρίς ουσιαστικές γνώσεις, ενώ την ίδια ώρα τα δημόσια Πανεπιστήμια θα υποβαθμίζονται και θα εξαναγκαστούν να επιβάλλουν δίδακτρα. Και οι επιχειρηματικοί όμιλοι στον χώρο της Παιδείας να τρίβουν τα χέρια τους.

Δε δεχόμαστε το μέλλον που μας επιβάλλουν. Δυναμώνουμε τον αγώνα σε κάθε χώρο δουλειάς. Δεν αφήνουμε κανένα δικαίωμά μας απροστάτευτο, διεκδικούμε αυτά που έχουμε ανάγκη. Συμμετέχουμε μαζικά στη στάση εργασίας την Παρασκευή 8 Μάρτη στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στις 12.00 στα Προπύλαια.


 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ