29 Φεβ 2024

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗ Γ.Σ. ΤΗΣ Κ.Ε.Δ.Ε.ΣΑΒΒΑΤΟ 2 ΜΑΡΤΙΟΥ 2024 και ώρα 9.30 πρωί στην Πλ. Μαδρίτης (πίσω από το Χίλτον)

 


ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

Ø ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΡΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ

Ø ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ MONIMOY ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

 

Η κατάσταση στους δήμους όλης της χώρας είναι γνωστή σε όλους. Οι δήμοι στενάζουν από την υποστελέχωση σε όλες τις υπηρεσίες, με τις αρμοδιότητες κάθε χρόνο να αυξάνονται και το μόνιμο προσωπικό να έχει μειωθεί πάνω από 50%, ενώ τα κενά καλύπτονται όπως όπως από συναδέλφους με ελαστικές σχέσεις εργασίας ή μέσω προγραμμάτων Ε.Σ.Π.Α. και Ο.Α.Ε.Δ.

Όλα αυτά οδηγούν αναπόφευκτα στην εντατικοποίηση της εργασίας και στα συνεχιζόμενα εργατικά δυστυχήματα – εργοδοτικά εγκλήματα, στην υποβάθμιση οποιασδήποτε παρεχόμενης υπηρεσίας προς τους δημότες αλλά και στις συνεχείς ιδιωτικοποιήσεις και στην επέκταση της λειτουργίας των υπηρεσιών με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, τα οποία είναι και ο ουσιαστικός σκοπός τους.

Την ίδια ώρα που χρόνια δεν έχουν προκηρυχθεί νέες θέσεις εργασίας (σε ορισμένες ειδικότητες πάνω από 15 χρόνια), την ώρα που οι δίκαιες δικαστικές διεκδικήσεις των συμβασιούχων για μονιμοποίηση προσκρούουν στο άρθρο 103 του Συντάγματος, που ακόμα και τυχαία πρωτόδικες θετικές αποφάσεις οδηγούνται σε εφέσεις (διάταξη Βορίδη), οι ευθύνες των αιρετών είναι τεράστιες, αφού όχι απλώς συναινούν αλλά ενεργητικά προωθούν αυτή την πολιτική για τα δικά τους συμφέροντα.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους σε ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ στη Γ. Σ. της Κ.Ε.Δ.Ε. το ΣΑΒΒΑΤΟ 2 ΜΑΡΤΙΟΥ 2024 και ώρα 9.30 πρωί στην Πλ. Μαδρίτης (πίσω από το Χίλτον) ΔΙΕΚΔΙΚΩΝΤΑΣ:

·        Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

·        Κατάργηση της «Διάταξης Βορίδη» για υποχρεωτικές εφέσεις.

·        Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, προκειμένου να καλυφθούν τα τεράστια οργανικά κενά σε όλες τις υπηρεσίες των Ο.Τ.Α.

·        Κατάργηση των «Αναπτυξιακών Οργανισμών» που αποτελούν «όχημα» συναλλαγής, κατασπατάλησης Δημοσίου χρήματος και διαφθοράς.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ – Πλ. ΜΑΔΡΙΤΗΣ – (ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΧΙΛΤΟΝ) ΣΑΒΒΑΤΟ 2 ΜΑΡΤΙΟΥ 2024 – 9.30 πμ

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ