20 Μαρ 2024

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Η ΟΜΗΡΙΑ ΣΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ! ΠΛΗΡΕΣ ΩΡΑΡΙΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΧΩΡΙΣ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ!!

 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ       ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

                     & ΝΗΣΩΝ

Συναδέλφισσα – συνάδελφε

Οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα των σχολικών μονάδων, που εντατικοποίηση της δουλειάς μας έχει χτυπήσει κόκκινο, που δουλεύουμε για χρόνια με μισό μεροκάματο, μισό ένσημο και χωρίς μέσα ατομικής προστασίας, που γνωρίζουμε από πρώτο χέρι τις τεράστιες  ανάγκες για να είναι τα  σχολεία ασφαλή και καθαρά για να προστατεύεται η υγεία των παιδιών μας,  απευθύνουμε κάλεσμα αγώνα. Διεκδικούμε:

ü Πλήρες ωράριο για όλους. Να σταματήσουν τώρα τα 3ωρα, τα 4ωρα και τα σπαστά ωράρια.

ü Μετατροπή όλων των συμβάσεων μας σε αορίστου χρόνου, με επιπλέον κρατική χρηματοδότηση.

ü Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα για να καλυφθούν οι ανάγκες καθαριότητας των σχολειών.

ü Μέτρα υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς. Να δοθούν σε όλους τους εργαζόμενους στην σχολική καθαριότητα Μέσα Ατομικής Προστασίας. Παροχή αξιόπιστων, όχι επιβλαβών για τη υγεία των μαθητών και εργαζομένων μέσων εργασίας (καθαριστικά, αναλώσιμα)

 

Φτάνει πια η ομηρία μας.  

Οι περισσότεροι από εμάς δουλεύουμε για διάστημα 15 χρόνων και πλέον. Όχι μόνο καλύπτουμε τις ανάγκες της καθαριότητας των σχολείων αλλά καλούμαστε να δουλέψουμε σε δύσκολες συνθήκες, χωρίς ωράριο όπως το Πάσχα και τα Χριστούγεννα, δουλεύουμε πέρα των ωρών που προβλέπονται από τη σύμβαση μας. Σε πολλές περιπτώσεις χωρίς Μέσα και Μέτρα Ατομικής Προστασίας με αποτέλεσμα να έχουμε δεκάδες εργατικά ατυχήματα.

Όλες οι κυβερνήσεις μέχρι και σήμερα αλλά και η πλειοψηφία των δημάρχων δηλώνουν στα λόγια ότι κατανοούν το έργο μας, τη δουλειά μας, μας συμπονούν αλλά δεν έκαναν τίποτα όλα τα προηγούμενα χρόνια προκειμένου να αντιμετωπίσουν την εντατικοποίηση, να έχουμε πλήρες ωράριο και μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Αυτό που έκαναν ήταν να επικαλούνται διάφορες δικαιολογίες προκειμένου να μας κρατούν όμηρους στις πολιτικές τους.

Το επόμενο διάστημα και με την διεύρυνση του ωραρίου, οι ανάγκες για επιπλέον προσωπικό στη καθαριότητα των σχολείων θα μεγαλώσουν. Η πλειοψηφία των Δημάρχων αντί να ζητήσει επιπλέον μόνιμο προσωπικό και χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, ζητάει συμβασιούχους εργαζόμενους μέσα από τη κοινωφελή εργασία και από το πρόγραμμα 55 – 67.

Είναι ξεκάθαρο ότι η κυβέρνηση και η πλειοψηφία των διοικήσεων των Δήμων υποβιβάζουν καθημερινά την σχολική καθαριότητα, επιζητώντας  τρόπους να περιορίσουν όσο περισσότερο γίνεται το κόστος, αδιαφορώντας ακόμα και για την υγεία των παιδιών αλλά και όλης της σχολικής κοινότητας.

 

Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ μαζί με το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ προχωρά σε κινητοποιήσεις την Τετάρτη και την Πέμπτη στις 27 και 28 Μαρτίου.

 

·        Η Τετάρτη 27 Μάρτη, να είναι μέρα δράσης, ενημέρωσης και παρέμβασης στους Δήμους για τις διεκδικήσεις μας.

 

·        Την Πέμπτη 28 Μάρτη προχωράμε σε στάση εργασίας από τις 11:00 μέχρι το τέλος ωραρίου και  οργανώνουμε διαμαρτυρία στο υπουργείο εσωτερικών στις 12.00.

Καλούμε όλα τα σωματεία του κλάδου, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς να στηρίξουν τον αγώνα μας.

 

                                                                                                                                                                                                                                                                    ΑΘΗΝΑ 19-3-2024