11 Μαρ 2024

ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΕΝΗ!!!

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 


Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ, μετά από καταγγελία του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Αγίων Αναργύρων Καματερού, πραγματοποίησε σήμερα, παράσταση διαμαρτυρίας στη Γ.Γ του Δήμου, αφού ο Δήμαρχος απουσίαζε, παρά το γεγονός ότι είχε ενημερωθεί,  μαζί  με το επιχειρησιακό σωματείο, μετά από εργατικό ατύχημα που πραγματοποιήθηκε απόψε 00:20, τα μεσάνυχτα, με εργαζόμενη συμβασιούχο με 8μηνη σύμβαση.

Η συναδέλφισσα είναι   63 ετών και με σοβαρότατα προβλήματα υγείας(καρκινοπαθής) και  τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της αποκομιδής απορριμμάτων, πέφτοντας από το σκαλί του απορριμματοφόρου.

Η Αντιπροσωπεία του ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ, κατήγγειλε ότι η εργαζόμενη κλήθηκε να δουλέψει χωρίς να έχει προηγηθεί η απαιτούμενη εκπαίδευση, από  τον Τεχνικό Ασφαλείας του Δήμου,  αφού εργάζεται στη συγκεκριμένη θέση εργασίας για πρώτη φορά, όπως και η πλειοψηφία των συμβασιούχων.

Κατήγγειλε επίσης, το απαράδεκτο γεγονός να τοποθετείται πίσω από το απορριμματοφόρο, μια εργαζόμενοι 63 ετών με σοβαρότατα προβλήματα υγείας και μάλιστα όταν στον κλάδο των ΟΤΑ, καταγράφονται καθημερινά σοβαρά εργατικά ατυχήματα και 67 νεκροί μόνο την τελευταία πενταετία, όπως και το γεγονός  ότι η υπηρεσία της, όχι μόνο δεν προχώρησε έγκαιρα στη δήλωση του εργατικού ατυχήματος, αλλά αντιθέτως ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, είχε το θράσος να την απειλήσει, ότι “θα την τακτοποιήσει”, μόλις επιστρέψει, αφού η σύμβαση της ανέφερε ξεκάθαρα ότι θα δουλέψει στο απορριμματοφόρο.

Η στάση της Δημοτικής Αρχής, μέσω της Γενικής Γραμματέως, ήταν κάτι παραπάνω από προκλητική, αφού ισχυρίστηκε, πως η εργαζόμενη ήξερε εκ των προτέρων που θα εργαστεί και όφειλε να είναι προσεκτική.

Αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά, πως η Δημοτική Αρχή του Δήμου Αγίων Αναργύρων Καματερού, όπως και η συντριπτική πλειοψηφία, αυτών, όχι μόνο  αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα του κεντρικού κράτους, αλλά φέρουν τεράστιες ευθύνες, αφού επιλέγουν τον εύκολο δρόμο, της εκμετάλλευσης  σε βάρος των εργαζομένων και ιδιαίτερα του πιο “λαβωμένου” τμήματος αυτών, τους συμβασιούχους , μετατρέποντας τους χώρους δουλειάς σε κάτεργο, “προσκυνώντας” απαρέγκλιτα την κόκκινη γραμμή του κόστους οφέλους, προσλαμβάνοντας φθηνό και με κουτσουρεμένα δικαιώματα εργατικό δυναμικό.

Ενώ την ίδια στιγμή απεχθάνονται τις αγωνιστικές πρωτοβουλίες, για διεκδίκηση μόνιμου προσωπικού, με επιπλέον χρηματοδότηση, αφού  θα  τους φέρει σε σύγκρουση με τα κόμματα που τους στηρίζουν και ευθύνονται για τις πολιτικές που τσακίζουν τη ζωή των εργαζομένων και του λαού της περιοχής.

Δυναμώνουμε τον Αγώνα για μέτρα προστασίας στη δουλειά, για Μόνιμη και Σταθερή Δουλειά, για να πάψει η ομηρία των συμβάσεων.

Παίρνουμε την υπόθεση της προστασίας της ζωής μας στα δικά μας χέρια.

Πλάι στα Σωματεία και το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ.

 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ