28 Μαΐ 2017

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗ ΤΡΙΤΗ 30-5-2017 ΣΤΙΣ 6 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ. ΘΑ ΑΚΟΛΥΘΗΣΕΙ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΟΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΔΩΣΟΥΜΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΟΜΟΥ ΑΜΕΣΗΣ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΑΠΟ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΣΕ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ ΝΑΖΙΣΤΙΚΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ.

ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες, τρία χρόνια τώρα στο δρόμο του αγώνα παλεύουμε για το δικαίωμα μας στη ζωή με αξιοπρέπεια, το δικαίωμα μας να φέρνουμε στο τέλος του μήνα στην οικογένειά μας  ένα μισθό για να ζήσει, το δικαίωμά μας στη μόνιμη και σταθερή εργασία. Ότι κερδίσαμε το κερδίσαμε με τον δικό μας αγώνα!
ΉΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΟΥΜΕ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΜΑΣ!
Βαρεθήκαμε τη προπαγάνδα της κυβέρνησης «ότι κάνει ότι μπορεί με σεβασμό απέναντι στους εργαζόμενους και σύνταγμα». Τους υπενθυμίζουμε ότι μονιμοποιήσεις είχαμε και το 2004 παρόλο που το σύνταγμα ψηφίστηκε το 2001 και με τη δική της ψήφο. Η κυβέρνηση εχει την ευθύνη για τη σημερινή μας κατάσταση, να αγωνιούμε πότε θα καθαρογραφεί η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για να απολυθούμε. Καλλιεργεί τον εφυσυχασμό ότι δήθεν θα βρεί λύση, την ίδια στιγμή που τέτοια λύση δεν έχει βρει για τους χιλιάδες συναδέλφους μας από τη Βόρεια Ελλάδα που παραμένουν 5 μήνες απλήρωτοι αλλά και για τους συναδέλφους στους δήμους που ακόμα οι δημοτικές αρχές δεν τους έχουν επαναπροσλάβει.
Από κοντά και η πλειοψηφία των δημάρχων που ενώ στην αρχή χάρηκαν με την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, τώρα εμφανίζονται στο πλευρό μας, παίρνοντας ανώδινες αποφάσεις στα δημοτικά συμβούλια ότι μας θέλουν. Είναι οι ίδιοι που έχουν ήδη αποφασίσει την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών στις οποίες δουλεύουμε. 
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΟΤΙ ΧΩΡΙΣ ΕΜΑΣ ΚΑΜΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΑΤΑΚΑΛΟΚΑΙΡΟ.
Στην ίδια πλευρά και η πλειοψηφία της ΠΟΕ-ΟΤΑ, που εξακολουθεί να μην μας  θέλει ως μέλη στην ομοσπονδία! Καλλιεργεί κλίμα εφησυχασμού σιγοντάροντας ουσιαστικά τη κυβέρνηση. Ούτε μια πορεία στο υπουργείο δεν είναι διατεθιμένη να ολοκληρώσει για να μην την κακοχαρακτηρισθεί από τη κυβέρνηση. 
Το προηγούμενο διάστημα με τη μαζική μας παρουσία στις κινητοποιήσεις και με το σωστό προσανατολισμό μας καταφέραμε να έχουμε αποτελέσματα. Είμαστε αποφασισμένοι. Δεν θα ξαναγυρίσουμε στην Ανεργία και ας το πάρουν χαμπάρι. Οργανώνουμε τη πάλη μας, δημιουργούμε επιτροπές συμβασιούχων σε όλους τους δήμους. Καλούμε όλους τους συναδέλφους να στηρίξουν τον αγώνα μας για μόνιμη και σταθερή δουλειά, που μας αφορά όλους.
Απαιτούμε τώρα, όχι στη δευτέρα παρουσία, να ψηφιστεί στη βουλή η μετατροπή όλων των συμβάσεων από Ορισμένου σε Αορίστου χρόνου.  
                                                                                                            Αθήνα 27-5-2017