9 Μαΐ 2017

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗ ΠΕΜΠΤΗ 11-5-2017 ΑΠΟ ΤΙΣ 07:00 ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 12:00 ΣΥΚΓΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 08:00 ΣΤΗ ΠΛ. ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ.ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφοι/σσες
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ πιστή στη πολιτική της ευρωπαϊκής ένωσης και της κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων χτυπώντας δικαιώματα και κατακτήσεις των εργαζομένων έρχεται παραμονές της νέας βαρβαρότητας που μας ετοιμάζει να εξαγγείλει τη 2χρόνη προσχολική αγωγή. Να πουλήσει επί της ουσίας φούμαρα με μεταξωτές κορδέλες στο πλαίσιο των αντιμέτρων. Στους τακτικισμούς της κυβέρνησης οι εργαζόμενοι αλλά και οι γονείς δεν πρέπει να τσιμπήσουν.
Είναι η ίδια κυβέρνηση που πέρυσι έβαλε τους ιδιώτες βαθιά στο χώρο των παιδικών σταθμών μέσα από λεγόμενα voucher. Στην ίδια κατεύθυνση κινήθηκε και η πλειοψηφία των δημάρχων. Που έχουν στη κυριολεξία το θράσος να μας λένε ότι θα πρέπει να αναλογιστούμε τις ευθύνες μας και να κάνουμε πίσω από τις απαιτήσεις μας. Κυβέρνηση και πλειοψηφία της ΚΕΔΕ εκτελούν κατά γράμμα τις εντολές της ντόπιας και ξένης πλουτοκρατίας.
Τεράστια είναι η ευθύνη και της πλειοψηφίας της ΠΟΕ ΟΤΑ που καλεί τη πλειοψηφία της ΚΕΔΕ σε κοινό μέτωπο. Καλεί σε κοινό μέτωπο ποιους; Αυτούς που έχουν υιοθετήσει το σύνολο της αντεργατικής πολιτικής των κυβερνήσεων, όπου κάθε μέρα το μόνο που σκέπτονται είναι το πώς θα καταπατήσουν δικαιώματα και κατακτήσεις των εργαζομένων προς όφελος των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και στο χώρο των παιδικών σταθμών.   
Συνάδελφοι το αίτημα για 2χρόνη Προσχολική Αγωγή δημόσια και δωρεάν στα πλαίσια του 12χρόνου σχολείου δεν έρχεται σε αντιπαράθεση με την ανάγκη ανάπτυξης της πάλης για πλήρη ολοκληρωμένη ανάπτυξη των δημόσιων δομών αγωγής και φροντίδας των βρεφών και των νηπίων. Όποιος λέει το αντίθετο είναι κακοπροαίρετος.
Είναι κρίσιμο τώρα να μπουν στο επίκεντρο της πάλης οι σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων , των παιδιών και συνολικά της λαϊκής οικογένειας. Να καταδικαστούν από το λαϊκό κίνημα όσοι επιλέγουν με τη στάση τους να νομιμοποιούν την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί εξυπηρετώντας τα αντιλαϊκά σχέδια της κυβέρνησης.
Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ καλεί όλους τους συναδέλφους να πάρουν μαζικά μέρος στη ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ τη ΠΕΜΠΤΗ 11-5-2017 από τις 07:00 μέχρι τις 12:00 αλλά και στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στις 08:00 στη πλατεία Κλαυθμώνος
Απαιτούμε :
Αποκλειστικά Κρατικούς Δημόσιους Δωρεάν παιδικούς σταθμούς. Με γενναία και αποκλειστική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό. Κατάργηση κάθε εισφοράς των γονιών. Κανένα παιδί εκτός παιδικών σταθμών.
Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων στους Σταθμούς χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των αναγκαίων ειδικοτήτων σε παιδαγωγικό, βοηθητικό προσωπικό, με πλήρη μισθολογικά - εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα για όλους.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να δώσουμε απάντηση συνολικά στην αντιλαϊκή επίθεση της κυβέρνησης  με τη μαζική συμμετοχή μας στην ΑΠΕΡΓΙΑ 17 Μαΐου.


Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ