17 Φεβ 2016

ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ, ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ. ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΛΑΙΜΗΤΟΜΟΣ



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ χαιρετίζει όλους τους εργαζόμενους του κλάδου που πήραν μαζικά μέρος στην Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία στις 4 του Φλεβάρη αλλά και στα μεγαλειώδη συλλαλητήρια στις 12 και 13 του Φλεβάρη όπου χιλιάδες εργαζόμενοι ανταμώθηκαν με τους μικρομεσαίους αγρότες καταδικάζοντας την αντιλαϊκή πολιτική της συγκυβέρνησης  ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Συνεχίζουμε, κλιμακώνουμε τον αγώνα μας ενάντια στον νέο αντιασφαλιστικό όλεθρο που ετοιμάζουν συγκυβέρνηση και Ευρωπαϊκή Ένωση. Παίρνουμε πρωτοβουλίες. Καθημερινά να νιώθουν την ανάσα μας. Αν τολμήσουν να το φέρουν στη Βουλή απαντάμε μαζικά, μαχητικά με 48ώρη πανελλαδική πανεργατική απεργία.
Να μην αφήσουμε να περάσει η προσπάθεια της συγκυβέρνησης να στρέψει το ένα κοινωνικό στρώμα απέναντι στο άλλο. Είναι η ίδια τακτική που ακολουθούσαν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Ο αγώνας είναι κοινός. Τα μέτρα είναι φωτιά. Από τη καταβαράθρωση του κοινωνικοασφαλιστικού συστήματος δεν θα γλυτώσει κανένας. 
Η πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 4 του Φλεβάρη αλλά και τα δύο συλλαλητήρια απέδειξαν ότι εμείς έχουμε τη δύναμη, οι εργάτες, οι μικρομεσαίοι αγρότες, οι ελευθεροεπαγγελματίες. Με την ενότητα μας, τη δύναμη μας μέσα από τη κοινωνική συμμαχία μπορούμε να τους σταματήσουμε, να αναχαιτίσουμε την αντιλαϊκή πολιτική τους. Ο αγώνας όμως θα είναι μισός αν παραμείνουμε μόνο στο  να εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας ο ένας στον άλλο. Σήμερα χρειάζεται να βαθύνουμε ακόμα περισσότερο τη κουβέντα μας, να αποκαλύψουμε τους πραγματικούς ενόχους για τη σημερινή κατάσταση, το κεφάλαιο, την Ευρωπαϊκή Ένωση και τους συμμάχους της.     
Απαιτούμε να πάρουν πίσω το νόμο λαιμητόμο. Οι εργαζόμενοι και τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα αρκετά πλήρωσαν, αρκετά μάτωσαν. Όποιες επιμέρους τροποποιήσεις ή αλλαγές και αν κάνουν δεν αλλάζουν το στρατηγικό χαρακτήρα του νομοσχεδίου που έχει ως στόχο την απαλλαγή του κράτους και της εργοδοσίας από τις υποχρεώσεις τους προς τη κοινωνική ασφάλιση. Εμείς το λέμε ξεκάθαρα ή θα πληρώσει η μεγαλοεργοδοσία και το κράτος ή θα πρέπει να ανατραπεί κάθε αντιλαϊκή πολιτική.
Ευθύνες έχει και η πλειοψηφία της ΑΔΕΔΥ και της ΠΟΕ ΟΤΑ που στήριξαν τους αντιλαϊκούς αντιασφαλιστικούς νόμους των προηγούμενων κυβερνήσεων. Σήμερα η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ φέρνει στη βουλή ένα ακόμα αντεργατικό έκτρωμα που αφορά στην αξιολόγηση και τη στοχοθεσία που στο παρελθόν αποτελούσε πρόταση της ΠΟΕ ΟΤΑ. Έχουν όμως και ευθύνη γιατί ακόμα και σήμερα εξακολουθούν να μιλάνε για μνημόνια και αντιμνημόνια σπέρνοντας αυταπάτες στους εργαζόμενους.
Συνάδελφοι σσες σήμερα η τεράστια εξέλιξη της τεχνολογίας μας επιτρέπει να δουλεύουμε λιγότερο και να αμειβόμαστε με μισθούς που να ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες τις δικές μας και των οικογενειών μας. Με μια άλλη οικονομία όπου τα μέσα παραγωγής θα λειτουργούν προς όφελος των εργαζομένων και όχι στην υπηρεσία της κερδοφορίας των μονοπωλιακών ομίλων.
Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ καλεί όλα τα Διοικητικά Συμβούλια των σωματείων, τους συναδέλφους, να οργανώσουν τον αγώνα μέσα από μαζικές διαδικασίες, να αναλάβουν πρωτοβουλίες κλιμάκωσης ώστε το αντιασφαλιστικό έκτρωμα να μη φτάσει στη βουλή.
Την ερχόμενη Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή  24, 25 και 26  του Φλεβάρη αντίστοιχα να είναι μέρες που σε όλα τα σωματεία των δήμων να πραγματοποιηθούν μαζικές γενικές συνελεύσεις.
Την Τετάρτη 24 του Φλεβάρη θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη Διοικητικών Συμβουλίων και εργαζομένων στα γραφεία του ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ για το Ασφαλιστικό και ιδιαίτερα για τα ΒΑΕ.

Την Πέμπτη 25 του Φλεβάρη θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη με τους εργαζόμενους στις Κοινωνικές δομές που παρά τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης παραμένουν απλήρωτοι για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Την Τρίτη 1-3-2016 να πραγματοποιηθεί παράσταση διαμαρτυρίας μπροστά στο Υπουργείο Εργασίας στις 14:00 το μεσημέρι για το Ασφαλιστικό – ΒΑΕ.




Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ