16 Φεβ 2016

Να σταματήσει η κοροιδεία. Να καταβληθούν τώρα τα δεδουλευμένα στους συναδέλφους στις Κοινωνικές Δομές.



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ εκφράζει την αλληλεγγύη του στους συναδέλφους στις κοινωνικές δομές που παραμένουν απλήρωτοι για τουλάχιστον 5μήνες. Πρόκειται για συναδέλφους που δουλεύουν μέσα από τις δουλεμπορικές Μ.Κ.Ο. με μισθούς πείνας των 635 ευρώ. Οι συγκεκριμένοι συνάδελφοι δουλεύουν στα κοινωνικά ιατρεία, κοινωνικά παντοπωλεία σε δομές που εξυπηρετούν κόσμο που ζει σε συνθήκες πείνας και εξαθλίωσης. Είναι κοινωνικές δομές άκρως απαραίτητες και οι συνάδελφοι θα πρέπει να έχουν Μόνιμη και Σταθερή δουλειά με πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι 840 συνάδελφοι εξυπηρετούν πάνω από 100.000 κόσμο πανελλαδικά. 

Βέβαια το θράσος της κυρίας Φωτίου δεν έχει όρια. Αντί να ζητήσει συγνώμη για τη καθυστέρηση και να δεσμευτεί να πληρώσει άμεσα τα δεδουλευμένα προσπάθησε  για ακόμα μια φορά να τους αποφύγει. 

Αυτή είναι η πολιτική που θέλουν να επιβάλουν συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ αλλά και τα κόμματα του ευρομονόδρομου προκειμένου να συμπιέσουν ακόμα περισσότερο το μισθολογικό κόστος για να εξυπηρετήσουν τους ευρωπαίους εταίρους αλλά και τους μεγάλους μονοπωλιακούς ομίλους. Για αυτήν την ανάπτυξη μας μιλάνε. Εργαζόμενους με ελαστικές σχέσεις εργασίας που θα παρακαλάνε για τους μισθούς που και αυτοί  σε καμιά περίπτωση δεν θα μπορούν να εξυπηρετήσουν τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων αλλά και των οικογενειών τους.

Στην ίδια πλευρά με τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ βρίσκεται και η πλειοψηφία των δημάρχων. Αντί να απαιτήσουν οι συγκεκριμένες δομές να περάσουν στις υπηρεσίες των δήμων, βολεύονται να λειτουργούν μέσα από τις Μ.Κ.Ο.

Καλούμε τους συναδέλφους ενιαία μαζί με το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ  να δώσουν τη μάχη για τα αυτονόητα  απαιτώντας την άμεση καταβολή  των δεδουλευμένων τους αλλά και το δικαίωμα τους στη Μόνιμη και Σταθερή δουλειά με πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα.


Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ