30 Νοε 2014

Τετάρτη 3 Δεκέμβρη παγκόσμια ημέρα των ΑΜΕΑ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Οι περικοπές στους μισθούς, στις συντάξεις, σε θεραπείες και φάρμακα, σε υγειονομικό υλικό και τεχνικά βοηθήματα, η εμπορευματοποίηση της Υγείας και της Πρόνοιας, που πλήττουν κάθε εργατική λαϊκή οικογένεια, πλήττουν διπλά τις οικογένειες των αναπήρων και των χρονίως πασχόντων οδηγώντας τους  στην απόγνωση.
Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ καλεί τους συναδέλφους ΑΜΕΑ που δουλεύουν στους Δήμους της Αττικής καθώς και τους εργαζόμενους να συμμετέχουν την Τετάρτη 3 Δεκέμβρη στη παναναπηρική συγκέντρωση 6 μμ μπροστά στο υπ. Εργασίας (Σταδίου 29) και να απαιτήσουν μαζί με το αγωνιστικό αναπηρικό κίνημα:
·       Πολιτική πρόληψης της ασθένειας και της αναπηρίας. Προστασία της ζωής και της υγείας των εργαζομένων στους τόπους δουλειάς, στους τόπους κατοικίας και ψυχαγωγίας.
·       Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία-πρόνοια-ειδική αγωγή με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης σε αυτούς τους ευαίσθητους κοινωνικούς τομείς.
·       Όχι στο νέο χαράτσι για τα φάρμακα. Καμιά συμμετοχή σε φάρμακα, εξετάσεις, θεραπείες, τεχνικά βοηθήματα. Κανένας χωρίς τα αναγκαία φάρμακα και θεραπείες.
·       Παίρνουμε θέση μάχης να μην περάσει ούτε γραμμή από τις κατευθύνσεις του ΟΟΣΑ και της ΕΕ όσο αναφορά τις αναπηρικές συντάξεις και τα επιδόματα των ΑΜΕΑ.
·       Εδώ και τώρα έκτακτη οικονομική ενίσχυση 1.000€ για όλες τις οικογένειες των ΑΜΕΑ για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν στοιχειωδώς τις επιπτώσεις από τα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης και την κρίση.
·       Επαναφορά των μισθών και των συντάξεων στο προ των περικοπών επίπεδο.
·       Άμεση χρηματοδότηση των ιδρυμάτων πρόνοιας και των κέντρων ειδικής αγωγής.
·       Όχι στα τροφεία και στην παρακράτηση συντάξεων σε αυτά.
·       Μέτρα προστασίας των ανέργων. Μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα για   όλους, αναπήρους και μη.Μαζικές προσλήψεις αναπήρων και γονιών και κηδεμόνων ΑΜΕΑ με πλήρη εργασιακά δικαιώματα.


Η  Διοίκηση του Συνδικάτου