10 Νοε 2014

Το Συνδικάτο ΟΤΑ μαζί με τη Συντονιστική Επιτροπή Αναπήρων πραγματοποιήσαμε σήμερα Δευτέρα 10 Νοέμβρη, παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείου Εσωτερικών




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το Συνδικάτο ΟΤΑ μαζί με τη Συντονιστική Επιτροπή Αναπήρων πραγματοποιήσαμε σήμερα Δευτέρα 10 Νοέμβρη, παράσταση διαμαρτυρίας στο Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών απαιτώντας να επανέλθουν στη εργασία τους αλλά και να μονιμοποιηθούν οι συνάδελφοι ΑΜΕΑ του Δήμου Ζωγράφου.
Στο συγκεκριμένο Δήμο υπηρετούσαν δύο συνάδελφοι με κινητικά προβλήματα με το πρόγραμμα 3 + 1 σε Δημοτική Επιχείρηση και παρότι το Δημοτικό Συμβούλιο έχει πάρει ομόφωνα απόφαση να μονιμοποιηθούν οι συνάδελφοι η Αποκεντρωμένη Διοίκηση μεταθέτει τις ευθύνες στο Υπουργείο Εσωτερικών ζητώντας του να γνωματεύσει.  Αποτέλεσμα οι συνάδελφοι από το Φεβρουάριο να είναι εκτός δουλειάς.
Δεν είναι η πρώτη φορά που οι συνάδελφοι μας με αναπηρία αντιμετωπίζονται ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας, άλλωστε η καταπάτηση του δικαιώματος στη ΜΟΝΙΜΗ και ΣΤΑΘΕΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ σήμερα ξεχωρίζει άτομα με αναπηρία και μη.
Από τη μεριά μας απαιτήσαμε να τελειώσει άμεσα ο γολγοθάς των συναδέλφων, από τη μεριά του ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου δεσμεύτηκε ότι μέσα στις επόμενες μέρες θα μας απαντήσει.
Καλούμε τους συνάδελφους να βρίσκονται σε αγωνιστική ετοιμότητα διότι αν χρειαστεί θα επανέλθουμε με δυναμικότερη κινητοποίηση. Κανένας Δήμος, κανένα υπουργείο και καμιά αποκεντρωμένη Διοίκηση δεν μπορεί να παίζει με την αξιοπρέπεια των συναδέλφων.
H Διοίκηση του Συνδικάτου