8 Ιουλ 2013

Το ψήφισμα που κατέθεσε το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ στον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης



ΨΗΦΙΣΜΑ

Εμείς οι εργαζόμενοι που συγκεντρωθήκαμε σήμερα Δευτέρα 8 Ιούλη 2013 στην Πλατεία Κλαυθμώνος μετά από κάλεσμα του ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ καταγγέλλουμε την πολιτική της κυβέρνησης που με το πολυνομοσχέδιο της, το οποίο αποτελεί ένα ακόμη πακέτο αντιλαϊκών μέτρων, θα τσακίσει το σύνολο των εργαζομένων και των λαϊκών νοικοκυριών.
Με το συγκεκριμένο πολυνομοσχέδιο προωθείται και επίσημα η απόλυση χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων. Κυβέρνηση – Τρόικα - Πλουτοκρατία εδραιώνουν το «νέο μοντέλο» Δημόσιας Διοίκησης αποτελειώνοντας το δικαίωμα στη σταθερή δουλειά για όλους και παραδίδοντας στα επιχειρηματικά συμφέροντα τομείς κοινωνικής πολιτικής, σε Παιδεία, Υγεία, Πρόνοια.
Η διάλυση και η συρρίκνωση των δημοσίων υπηρεσιών και οργανισμών δεν είναι παρά ο δρόμος για την είσοδο των επιχειρηματικών κεφαλαίων, ντόπιων και ξένων, σε αυτούς τους καίριους τομείς και ο λαός, οι εργαζόμενοι, τα παιδιά τους είτε θα χρυσοπληρώνουν, είτε θα αποκλειστούν από κάθε πρόσβαση.
Σήμερα στην πρώτη γραμμή των απολύσεων είναι οι εργαζόμενοι εκπαιδευτικοί, δημοτικοί αστυνόμοι, σχολικοί φύλακες, σχολικές καθαρίστριες, συμβασιούχοι εργαζόμενοι κ.α.
Με το συγκεκριμένο πολυνομοσχέδιο επιχειρούν να καταργήσουν όλες τις προσωρινές διαταγές δικαστηρίων και τις αποφάσεις ασφαλιστικών μέτρων. Αυτό σημαίνει ότι χιλιάδες συνάδελφοι που παραμένουν στη δουλειά τους με ασφαλιστικά μέτρα, θα βρεθούν στο δρόμο. 
Ούτε βήμα πίσω από το αίτημα: Σταθερή και μόνιμη εργασία για όλους και όλες.
Με το ίδιο πολυνομοσχέδιο προωθείται η Απελευθέρωση των απολύσεων, η Μείωση των αποζημιώσεων, ο Μηχανισμός που θα καθορίζει τον κατώτερο μισθό, τα Προγράμματα φτώχιας των 350 ευρώ, το Λοκ άουτ, το Κλείσιμο νοσοκομείων, οι Μειώσεις των συντάξεων, το Κλείσιμο δημόσιων Οργανισμών και υπηρεσιών, οι νέες Μειώσεις μισθών, η Αλλαγή του τρόπου που θα αποφασίζονται οι απεργίες (δηλαδή νέο άρθρο 4) κλπ.
Είναι καθαρό! Οι κυβερνητικές συμφωνίες με την τρόικα, οι νόμοι τους υπηρετούν τους εγχώριους και ξένους επιχειρηματικούς ομίλους, τραπεζικούς, βιομηχανικούς, εμπορικούς. Αυτοί κερδίζουν από την κυβερνητική πολιτική, φορτώνοντας την κρίση και τα χρέη στην πλάτη των λαϊκών στρωμάτων, ενισχύοντας την εκμετάλλευση των εργαζομένων.
ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ να ανατραπούν τα μέτρα και οι πολιτικές που τα γεννούν. ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ για να οξύνουμε τις δυσκολίες και τα προβλήματα του συστήματος και όχι για καλύτερο διαπραγματευτή και διαχειριστή του συστήματος. Δεν υπάρχει περιθώριο διαπραγμάτευσης μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Λένε ψέματα όσοι υποστηρίζουν τέτοιες απόψεις. Τα μέτρα που παίρνουν δε μειώνουν το χρέος και τα ελλείμματα. Είναι μέτρα στήριξης του κεφαλαίου. Γι’ αυτό μας θέλουν άνεργους, μισοάνεργους - μισοεργαζόμενους, με μισθούς πείνας, χωρίς ωράριο, τρομοκρατημένους.
Καμία αυταπάτη δεν έχουμε ότι μπορεί να υπάρξει λύση που θα είναι προς όφελος των εργαζομένων χωρίς να θίγει τα κέρδη των μονοπωλίων.
Απαιτούμε
·        Όχι στο νέο πακέτο μέτρων, που έρχεται με το πολυνομοσχέδιο και επιχειρεί να δώσει ολοκληρωτικό χτύπημα σε εργασιακά δικαιώματα και κατακτήσεις.
·        Καμιά απόλυση – «διαθεσιμότητα». Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.   
·        Να καταργηθεί η πράξη νομοθετικού περιεχομένου, που κλείνει δημόσιες επιχειρήσεις και οργανισμούς.
·        Καμιά ιδιωτικοποίηση.
·        Όχι στους φόρους και τα χαράτσια που συνθλίβουν τα λαϊκά στρώματα.
·        Αποδέσμευση από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ανάπτυξη για το λαό και όχι για την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΑΝ ΔΕΝ ΠΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΛΕΞΗ.