11 Ιουλ 2013

Όλοι στη στάση εργασίας την Παρασκευή 12 Ιούλη 11.30 έως το τέλος του ωραρίου Όλοι στη συγκέντρωση στις 12.30 το μεσημέρι έξω από το ξενοδοχείο Κάραβελ



Συνάδελφοι.                                                                                                                       Ιούλης  2013
Το πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, που προωθεί την τελευταία συμφωνία με την τρόικα, αποτελεί ένα ακόμη πακέτο αντιλαϊκών μέτρων που θα τσακίσει το σύνολο των εργαζομένων και των λαϊκών νοικοκυριών και ψηφίζεται στη βουλή την Τρίτη 16 Ιούλη.
Με το συγκεκριμένο πολυνομοσχέδιο προωθείται και επίσημα η απόλυση χιλιάδων εργαζομένων από τους Δήμους όπως οι δημοτικοί αστυνόμοι, σχολικοί φύλακες, συμβασιούχοι, εργαζόμενοι με ασφαλιστικά μετρά κ.α. αποτελειώνοντας το δικαίωμα στη σταθερή δουλειά για όλους και παραδίδοντας στα επιχειρηματικά συμφέροντα τομείς κοινωνικής πολιτικής, σε Παιδεία, Υγεία, Πρόνοια.
Μέχρι σήμερα η ΚΕΔΕ έχει σοβαρή ευθύνη γιατί κάνει λόγo για επιμερισμό των απολύσεων μεταξύ κεντρικής και τοπικής διοίκησης, για δήθεν «αξιοκρατική» αξιολόγηση, στην ουσία αποδέχεται και νομιμοποιεί τις απολύσεις. Δίνει χέρι βοηθείας στην κυβέρνηση, με την πρότασή της για «ενδοδημοτική κινητικότητα» που αποτελεί έναν επιπρόσθετο κίνδυνο για τους εργαζόμενους.
Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ καλεί όλους τους εργαζόμενους στους δήμους την Παρασκευή 12 Ιούλη στο ξενοδοχείο Κάραβελ που πραγματοποιείται το έκτακτο συνέδριο της ΚΕΔΕ να απαιτήσουμε:
·        Όχι στο νέο πακέτο μέτρων που έρχεται με το πολυνομοσχέδιο και επιχειρεί να δώσει ολοκληρωτικό χτύπημα σε εργασιακά δικαιώματα και κατακτήσεις.
·        Να καταργηθεί η πράξη νομοθετικού περιεχομένου.
·        Καμία απόλυση – καμία ιδιωτικοποίηση.
·        Να μην κλείσει κανένας παιδικός σταθμός.
·        Όχι στις κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις.
   Όλοι στον αγώνα για μια ζωή αντάξια της δουλειάς μας και των αναγκών μας

                                         H Διοίκηση του Συνδικάτου