12 Ιουλ 2013

Το ψήφισμα που κατέθεσε το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ στο συνέδριο της ΚΕΔΕΨΗΦΙΣΜΑ

Εμείς οι εργαζόμενοι που συγκεντρωθήκαμε σήμερα Παρασκευή 12 Ιούλη έξω από το ξενοδοχείο Κάραβελ με κάλεσμα του ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ καταγγέλλουμε την πολιτική της κυβέρνησης που με ένα ακόμη πολυνομοσχέδιο της, ένα ακόμη πακέτο αντιλαϊκών μέτρων, επιχειρεί να τσακίσει το σύνολο των εργαζομένων και των λαϊκών νοικοκυριών.
Με το συγκεκριμένο πολυνομοσχέδιο μπαίνει στην πράξη η απόλυση χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων. Κυβέρνηση – Τρόικα - Πλουτοκρατία  αποτελειώνουν το δικαίωμα στη σταθερή δουλειά για όλους και παραδίδουν στα επιχειρηματικά συμφέροντα τομείς κοινωνικής πολιτικής, σε Παιδεία, Υγεία, Πρόνοια
Σήμερα στην πρώτη γραμμή των απολύσεων είναι οι εργαζόμενοι εκπαιδευτικοί, δημοτικοί αστυνόμοι, σχολικοί φύλακες, σχολικές καθαρίστριες και οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι κ.α. Ακολουθούν και νέες με υπουργικά διατάγματα, με το στραγγαλισμό της χρηματοδότησης!
Κυβέρνηση —πλουτοκρατία είναι σε πόλεμο ενάντια στο λαό και τις ανάγκες του. Φτιάχνουν μια κρατική μηχανή πολεμικό οχυρό εναντίον του. Επιδιώκουν με τον τρόμο της ανέχειας, την καταστολή και τη λοιδορία του εργατικού κινήματος να αφήσουν το λαό χωρίς ασπίδα και προοπτική, να  κάνουν τα παιδιά μας μισθοφόρους και θύματα  στον πόλεμο του ανταγωνισμού των επιχειρηματικών ομίλων.
Καμία αυταπάτη. Δεν είναι ο γιγαντωμένος δημόσιος τομέας και οι λαϊκές ανάγκες που ποτέ δεν εξυπηρετήθηκαν στο σύνολο τους, αυτά που γέννησαν την κρίση. Την κρίση την έφερε η ξέφρενη κερδοφορία των επιχειρήσεων με αρωγό το κράτος τους και στο πηδάλιο της εξουσίας (σε κεντρικό και σε τοπικό  επίπεδο) το πολιτικό τους προσωπικό.
Με το ίδιο πολυνομοσχέδιο προωθείται η απελευθέρωση των απολύσεων, η μείωση των αποζημιώσεων, ο μηχανισμός για τον κατώτερο μισθό φιλοδώρημα, τα προγράμματα φτώχιας των 350 ευρώ, το Λοκ άουτ, οι μειώσεις των συντάξεων, το κλείσιμο δημόσιων Οργανισμών και υπηρεσιών, το κλείσιμο νοσοκομείων, η νέα φοροληστεία για το λαό.
Είμαστε ριζικά αντίθετοι με δημάρχους που κάνουν λόγo για επιμερισμό των απολύσεων μεταξύ κεντρικής και τοπικής διοίκησης, για δήθεν «αξιοκρατική» αξιολόγηση, γιατί στην ουσία αποδέχονται και νομιμοποιούν τις απολύσεις. Η πρότασή της ΚΕΔΕ για «ενδοδημοτική κινητικότητα» δίνει χέρι βοηθείας στην κυβέρνηση και αποτελεί έναν επιπρόσθετο κίνδυνο για τους εργαζόμενους.
 ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ - ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
Καμία συρρίκνωση κοινωνικών δομών και σχολείων, καμία  απόλυση.
Δημόσια και δωρεάν πρόσβαση για όλους σε  ΠΑΙΔΕΙΑ, ΥΓΕΙΑ, ΠΡΟΝΟΙΑ.
Να αποσυρθεί τώρα το πολυνομοσχέδιο, καμία απόλυση, κανένας νέος άνεργος! Να μην αγγίξουν καμία κοινωνική δομή στους Δήμους, να μην κλείσει κανένα σχολείο και Νοσοκομείο!
Απαιτούμε
·        Όχι στο νέο πακέτο μέτρων, που έρχεται με το πολυνομοσχέδιο και επιχειρεί να δώσει ολοκληρωτικό χτύπημα σε εργασιακά δικαιώματα και κατακτήσεις.
·        Καμιά απόλυση – «διαθεσιμότητα». Νέες προσλήψεις για τις κοινωνικές δομές που παραμένουν ανεπαρκείς και σήμερα αποδεκατίζονται. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.   
·        Να καταργηθεί η πράξη νομοθετικού περιεχομένου, που κλείνει δημόσιες επιχειρήσεις και οργανισμούς.
·        Καμιά ιδιωτικοποίηση.
·        Όχι στους φόρους και τα χαράτσια που συνθλίβουν τα λαϊκά στρώματα.