30 Ιουλ 2013

ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΑΠΟΛΥΟΝΤΑΙ ΚΑΙ Η ΠΟΕ - ΟΤΑ ΓΝΩΜΟΔΟΤΕΙ !!!



 Συνάδελφοι,
Τρομάζει την ηγεσία της ΠΟΕ ΟΤΑ το ότι το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ μέρα με τη μέρα γίνεται το αποκούμπι για κάθε εργαζόμενο, η ασπίδα προστασίας σε μια πολιτική που γίνεται όλο και πιο αντιλαϊκή και βάρβαρη, ότι γίνεται το μέσο να παρεμβαίνουν οι εργαζόμενοι όταν αυτοί έχουν μετατρέψει τα συνδικάτα σε στηρίγματα και μηχανισμούς δημάρχων και κυβερνήσεων.
Η ηγεσία της ΠΟΕ OTA έχει θεό την ταξική συνεργασία, στηρίζει τις αντεργατικές-αντιλαϊκές πολιτικές, μιλάει για «κοινό μέτωπο» με τους δημάρχους κρύβοντας ότι οι δημοτικές αρχές αποτελούν χρόνια τώρα το «δούρειο ίππο» για το πέρασμα από τους δήμους της κυβερνητικής πολιτικής, ότι αυτοί υπογράφουν διαπιστωτικές πράξεις  για τις απόλυση των σχολικών φυλάκων, ότι αυτοί κάνουν λόγο για επιμερισμό των απολύσεων μεταξύ κεντρικής και τοπικής διοίκησης.
Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ Αττικής πρεσβεύει τη γραμμή της ταξικής ενότητας και σύγκρουσης με το σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής. Παλεύει όλοι οι εργαζόμενοι ανεξάρτητα από εργασιακή σχέση να είναι στα σωματεία τους, γιατί μόνο έτσι μπορεί να έχει αποτέλεσμα ο αγώνας τους. Από την πρώτη μέρα της ίδρυσής του πρωτοστάτησε στην οργάνωση των εργαζομένων στους Δήμους της Αττικής με πλήθος παρεμβάσεων, κινητοποιήσεων απέναντι στην κυβέρνηση και τους Δημάρχους που υλοποιούν τη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική, παλεύοντας για κάθε μικρό και μεγάλο πρόβλημα των εργαζομένων.
Να γιατί η ηγεσία της ΠΟΕ ΟΤΑ θέλει να σκεπάσει τη φωνή του ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ.
Με μια πληρωμένη γνωμάτευση που μπάζει από παντού της ισχυρίζονται ότι το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ δεν είναι κλαδικό, αλλά χώρου δουλειάς και άρα δεν μπορεί κάποιος να είναι μέλος και στο σωματείο του και ταυτόχρονα στο κλαδικό ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ, νομίζει η ηγεσία της ΠΟΕ ΟΤΑ ότι με αυτόν τον τρόπο θα φρενάρει τη δράση του ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ και τη μαζικοποιήση του. Τέτοιες ενέργειες μας φέρνουν στην μνήμη άλλες μαύρες εποχές του συνδικαλιστικού κινήματος προηγούμενων δεκαετιών.  
Τους ενημερώνουμε και μαζί και όλους τους συναδέλφους ότι η έννοια του κλαδικού δεν προκύπτει επειδή πληρώσαμε κάποιο δικηγόρο να γνωμοδοτήσει ότι του λέγαμε, προκύπτει από την αδήριτη ανάγκη της ανάπτυξης δράσης και του συντονισμού της δράσης όλων των εργαζομένων στους Δήμους της Τοπικής Διοίκησης σε όλη την Αττική. Εξάλλου, η ύπαρξη και λειτουργία του ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ έχει κριθεί σε δημόσια συνεδρίαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών στις 8/7/11 και με την 4174/11 απόφαση του που ενέκρινε το καταστατικό του ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ και το χαρακτήρα του.
Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που η συγκεκριμένη δικηγόρος μισθοδοτούμενη από την ηγεσία της ΠΟΕ ΟΤΑ προσαρμόζει τη νομική στις επιλογές του πελάτη της. Το έχουμε ζήσει και στην αποτυχημένη δικαστική της προσπάθεια αποκλεισμού των συμβασιούχων από τις εκλογές των σωματείων ανεξάρτητα από σχέση εργασίας.
Τέτοιες ενέργειες της ηγεσίας της ΠΟΕ ΟΤΑ μας ατσαλώνουν ακόμη περισσότερο και με μεγαλύτερη μαχητικότητα θα εντείνουμε τον αγώνα ενάντια στη γενικευμένη επίθεση του κεφαλαίου και σε όσους, στα πλαίσια της Ευρωένωσης αγαντάρουν και διευκολύνουν αυτήν την πολιτική. Ο κύριος εχθρός μας είναι αυτή η πολιτική και όσοι τη στηρίζουν. Μ’ όλους αυτούς βρισκόμαστε σε συνεχή, συνεπή και αταλάντευτη αντιπαράθεση.
Καλούμε κάθε συνάδελφο και συναδέλφισσα σε αυτές τις μέρες των μαζικών απολύσεων και της άρσης της μόνιμης και σταθερής δουλειάς να καταδικάσει και να απομονώσει τη διασπαστική τακτική της ηγεσίας της ΠΟΕ ΟΤΑ και να οργανωθεί στο κλαδικό ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ.
Καλούμε τα σωματεία που ζουν στην καθημερινότητα τις απολύσεις να καταδικάσουν τη διασπαστική πολιτική της ηγεσίας της ΠΟΕ ΟΤΑ και να ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ άμεσα γνήσιο δημοκρατικό συνέδριο.    
Καλούμε τα μέλη του ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ να συνεχίσουν ακούραστα τη σημαντική δουλειά εγγραφής μελών. Μια δουλειά που έχει τρομοκρατήσει την ηγεσία της ΠΟΕ ΟΤΑ.

                                             
                                              H Διοίκηση του Συνδικάτου                    Ιούλης 2013