18 Φεβ 2013

Συμμετέχουμε όλοι μαζικά στη Γενική Συνέλευση του ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 24 ΦΛΕΒΑΡΗ ΣΤΙΣ 10 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΖΕΝΗ ΚΑΡΕΖΗ (Ακαδημίας 3 Σύνταγμα)


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι στους δήμους και την περιφέρεια με οποιαδήποτε σχέση εργασίας.

Συμμετέχουμε όλοι μαζικά στη Γενική Συνέλευση του ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ
ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 24 ΦΛΕΒΑΡΗ ΣΤΙΣ 10 ΤΟ ΠΡΩΙ
ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΖΕΝΗ ΚΑΡΕΖΗ (Ακαδημίας 3 Σύνταγμα)

Οι εξελίξεις που συντελούνται στον κλάδο, με τις απολύσεις που θα συνεχίσουν μέσα από την αξιολόγηση δομών και προσώπων, μέσα από τις ιδιωτικοποιήσεις σε καθαριότητα, διαχείριση απορριμάτων και άλλων αρμοδιοτήτων, από την υποχρηματοδότηση των δήμων, από το πρόγραμμα βοήθεια στο σπίτι που τελειώνει το Μάρτη και αλλάζει ο χαρακτήρας του, σημαίνουν για μας προετοιμασία του κλάδου για αγωνιστικό συναγερμό.
Γιατί απαιτούνται αγώνες με σχέδιο, με καλή προετοιμασία των εργαζομένων, συμμαχία, κλιμάκωση, κατάλληλη διαφώτιση, συλλογική ευθύνη, προετοιμασία για εναλλαγή μορφών πάλης, πρόβλεψη και ετοιμότητα χειρισμών μπροστά σε κάθε είδους σχέδια της εργοδοσίας, του κράτους.
Απαιτείται πάνω απ’ όλα η συμμετοχή και η σύμφωνη γνώμη των εργαζόμενων, των άμεσα ενδιαφερόμενων σε κάθε φάση του αγώνα.
Η πείρα από τον αγώνα του κλάδου έδειξε ότι δεν υπήρχε ούτε σχέδιο, ούτε οργάνωση για σκληρό αγώνα. Έλειπε από ένα τέτοιο σχέδιο ο ενιαίος και συντονισμένος αγώνας με τους υπόλοιπους εργαζόμενους.
Όλοι πρέπει να βγάλουμε συμπεράσματα για το τι κίνημα χρειάζεται και πώς αυτό το κίνημα  θα βάζει στην ημερήσια διάταξη το κεντρικό πρόβλημα:
Ανάπτυξη για το λαό, με απαλλαγή από το ζυγό των μονοπωλίων και της
Ευρωπαϊκής Ένωσης και όχι ανάπτυξη για τα μονοπώλια και το λαό εξαθλιωμένο.
Παρά τις δυσκολίες και την επίθεση που δεχόμαστε, μπορούμε να οικοδομήσουμε ένα μαζικό ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ, οργανωμένο και  στον τόπο δουλειάς και στον κλάδο, γιατί πρέπει να προετοιμαζόμαστε για  μακροχρόνιο σκληρό αγώνα. 
Ούτε ο καθένας, ούτε ένας κλάδος μόνος του δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα. Όλοι μαζί μπορούμε, αρκεί να πιστέψουμε στη δύναμή μας και να αποφασίσουμε να τη χρησιμοποιήσουμε. 
Η πείρα μας οδηγεί σε ένα συμπέρασμα:
Μόνο συλλογικά, με συναδελφικότητα και συσπείρωση γύρω από το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ μας, μπορούμε να βρούμε λύση στα προβλήματά μας. Με ένα κίνημα, που οικοδομεί την ενότητα στον κλάδο, ανεξάρτητα από εργασιακή σχέση.
Η δράση μας από τότε που ιδρύθηκε το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ μέχρι σήμερα, αποτέλεσε το στήριγμα  των εργαζόμενων στους δήμους Αττικής.
Εμείς καθορίζουμε τις τύχες μας.  Για να έχουν αποτέλεσμα οι αγώνες μας, για να έχουν προοπτική τα παιδιά μας.
Αποφασιστικά πρέπει να απαντήσουμε.
ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΜΑΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
Καλούμε  όλους τους συναδέλφους του κλάδου, ενόψει της Γενικής Συνέλευσης, να γίνουν μέλη του ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ και να συμμετάσχουν σε αυτήν.        

  H Διοίκηση του Συνδικάτου