28 Δεκ 2012

Παίζουν με τον πόνο χιλιάδων ανέργων

                                                                            Αθήνα 28 Δεκέμβρη 2012
Σε σημερινά δημοσιεύματα που αφορούν το Πρόγραμμα Κοινωφελούς Απασχόλησης που υλοποιείται μέσω ΜΚΟ με την συνεργασία Περιφερειών και Δήμων, αναφέρεται ότι χιλιάδες εργαζόμενοι στην πλειοψηφία μακροχρόνια άνεργοι θα μείνουν απλήρωτοι λόγω διάφορων προβλημάτων με τις ΜΚΟ. 

Από την πρώτη στιγμή είπαμε ότι η αξιοποίηση αυτών των ΜΚΟ σαν σύγχρονα δουλεμπορικά με την παρακράτηση του 5% του Προγράμματος, είναι απαράδεκτη. Ακόμα και αυτή την στιγμή που μιλάμε υπάρχουν εργαζόμενοι που όχι μόνο δεν έχουν πληρωθεί αλλά δεν έχουν ούτε ιατροφαρμακευτική κάλυψη για αυτούς και την οικογένεια τους μετά από τόσο καιρό.

Αποτελεί πρόκληση οι άνεργοι μέσω των προγραμμάτων ανεργίας να μην πληρώνονται για την εργασία τους. Για όλες αυτές τις οικογένειες είναι τουλάχιστον κοροϊδία η συζήτηση για το ποιος έβαλε το χέρι του πιο βαθειά στο μέλι την ώρα που δεν έχουν δει ούτε ένα ευρώ, ενώ τα προηγούμενα χρόνια οι ίδιοι άνθρωποι χρηματοδοτούσαν με εκατομμύρια ευρώ κάθε λογής ΜΚΟ.

Οι εργαζόμενοι στις ΜΚΟ που εργάζονται στους Δήμους και στις περιφέρειες πρέπει μέσα από την πάλη τους να διεκδικήσουν την άμεση πληρωμή τους ανεξάρτητα από το αν η ΜΚΟ που υπάγονται είναι φούσκα ή όχι. Δεν είναι ευθύνη δική τους, δεν τους αφορά. Είτε είναι φούσκες είτε όχι να κόψει το λαιμό της η κυβέρνηση να δώσει άμεσα λύση, να πληρωθούν τα δεδουλευμένα στους ανέργους. Να σφραγιστούν όλα τα βιβλιάρια των εργαζομένων από το ΙΚΑ χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Να απομακρυνθούν οι δουλέμποροι των ΜΚΟ από το πρόγραμμα και το 5% να δοθεί στους εργαζόμενους. 
H Διοίκηση του Συνδικάτου