11 Δεκ 2012

Όλοι στην συγκέντρωση στην πλατεία ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ την Τετάρτη 12 Δεκέμβρη στις 11.00 το πρωί



               
Συναδέλφισσες- συνάδελφοι,
Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να στείλει στην ανεργία εκατοντάδες εργαζόμενους των Δήμων, να τσακίσει τη μόνιμη και σταθερή δουλειά αφού με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που εξέδωσε το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης επιβάλλει σε διαθεσιμότητα όλους ανεξαιρέτως τους υπαλλήλους Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΕ) των δήμων της χώρας που υπηρετούν σε διοικητικές θέσεις, με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου (ΙΔΑΧ).
Δεν μετακινούν πλεονάζον προσωπικό όπως θέλουν να πείσουν!. Απολύουν μαζικά εργαζόμενους. Οι συνάδελφοι αορίστου χρόνου είναι απλά η πρώτη φουρνιά!... Με την ολοκλήρωσή του στα τέλη του 2013, θα θέσει σε διαθεσιμότητα περισσότερους από 40.000 υπαλλήλους μέσω της αξιολόγησης, η οποίοι, εφόσον μετά από ένα χρόνο δε τοποθετηθούν σε άλλη θέση εργασίας - κάτι βεβαίως δύσκολο όταν καταργούνται οργανικές θέσεις - θα απολυθούν.
Το να προβάλουν σήμερα συνδικαλιστικές δυνάμεις της ΠΟΕ-ΟΤΑ και Δήμαρχοι, ως δήθεν  αντιπρόταση  στις απολύσεις, την καταγραφή και την αξιολόγηση των εργαζομένων στους Δήμους είναι σαν χύνουν νερό στο μύλο της Κυβέρνησης, ότι τάχα, κάνει μετακινήσεις! Τέτοιες απόψεις δεν συνιστούν  άμυνα! Αποπροσανατολίζουν την πάλη των εργαζομένων, είναι επικίνδυνες!
Συνάδελφοι,
Να δυσκολέψουμε κυβέρνηση - πλουτοκρατία. Ακόμη πιο αποφασιστικά, να συνεχίσουμε, τους αγώνες, ενάντια στις απολύσεις, τις ιδιωτικοποιήσεις των δημοσίων υπηρεσιών, το χαράτσωμα του λαού.
Με οργανωμένη ταξική ανυπακοή να μην περάσουν Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και οι απολύσεις.
Καταγγέλλουμε την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και απαιτούμε την απόσυρση της. Να παραμείνουν στη δουλειά τους όλοι οι εργαζόμενοι και να αμείβονται κανονικά.
Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ καλεί όλους τους εργαζόμενους στους δήμους της Αττικής να πάρουν μαζικά μέρος στην συγκέντρωση στην πλατεία ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ την Τετάρτη 12 Δεκέμβρη  στις 11.00 το πρωί.
                                                
                                                    H Διοίκηση του Συνδικάτου