13 Δεκ 2012

Όλοι και όλες στην απεργιακή συγκέντρωση στην Ομόνοια την Παρασκευή 14 Δεκέμβρη στις 11.00 το πρωί.


Συναδέλφισσες- συνάδελφοι,
Με 48ωρη απεργία συνεχίζουμε τον αγώνα μας απέναντι σε αυτή την βάρβαρη αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης που είναι αποφασισμένη να στείλει στην ανεργία εκατοντάδες εργαζόμενους των Δήμων. Να τσακίσει τη μόνιμη και σταθερή δουλειά αφού με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που εξέδωσε το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης επιβάλλει σε διαθεσιμότητα τους συναδέλφους Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΕ) των δήμων της χώρας που υπηρετούν σε διοικητικές θέσεις, με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου (ΙΔΑΧ).
Η κυβερνητικές δηλώσεις ότι μετακινούν πλεονάζον προσωπικό κανέναν δεν πείθουν!. Απολύουν μαζικά εργαζόμενους και αυτό θα συνεχιστή μέχρι το 2015 για να  φτάσουν τις 150 χιλιάδες απολύσεις που έχουν αποφασίσει από το μνημόνιο 3.
Οι απολύσεις είναι μέρος των συνολικότερων μέτρων και αναδιαρθρώσεων που αφορούν στην υποχρηματοδότηση των δήμων, τις ιδιωτικοποιήσεις και στοχεύουν σε ένα αποτελεσματικότερο κράτος στην υπηρεσία του κεφαλαίου.
Το να προβάλουν σήμερα συνδικαλιστικές δυνάμεις της ΠΟΕ-ΟΤΑ και Δήμαρχοι, ως δήθεν  αντιπρόταση  στις απολύσεις, την καταγραφή και την αξιολόγηση των εργαζομένων στους Δήμους είναι σαν χύνουν νερό στο μύλο της Κυβέρνησης, ότι τάχα, κάνει μετακινήσεις! Τέτοιες απόψεις δεν συνιστούν  άμυνα! Αποπροσανατολίζουν την πάλη των εργαζομένων, είναι επικίνδυνες!
Συνάδελφοι, Να δυσκολέψουμε κυβέρνηση - πλουτοκρατία. Ακόμη πιο αποφασιστικά, να συνεχίσουμε τους αγώνες, με μαζική συμμετοχή, με περιεχόμενο – πλαίσιο πάλης,  με κοινό μέτωπο με τους εργαζόμενους των άλλων κλάδων δημόσιου και ιδιωτικού τομέας, με τα λαϊκά στρώματα της γειτονιάς, ενάντια στις απολύσεις, τις ιδιωτικοποιήσεις των δημοσίων υπηρεσιών, το χαράτσωμα του λαού.
Με οργανωμένη ταξική ανυπακοή να μην περάσουν Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και οι απολύσεις.
Καταγγέλλουμε την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και απαιτούμε την απόσυρση της. Να παραμείνουν στη δουλειά τους όλοι οι εργαζόμενοι και να αμείβονται κανονικά.
Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ καλεί όλους τους εργαζόμενους στους δήμους της Αττικής να πάρουν μαζικά μέρος στην συγκέντρωση στην ΟΜΟΝΟΙΑ την Παρασκευή 14 Δεκέμβρη  στις 11.00 το πρωί.
                                                    H Διοίκηση του Συνδικάτου