10 Δεκ 2012

Παρέμβαση στην Π.Ε.Δ.Α από το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δευτέρα 10 Δεκέμβρη 2012

Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ πραγματοποίησε σήμερα Δευτέρα 10 Δεκέμβρη συνάντηση με τον πρόεδρο της Π.Ε.Δ.Α. (Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής) και απαίτησε:
Να καταγγείλει η Π.Ε.Δ.Α την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και να απαιτήσει να ανακληθεί οριστικά η απόφαση «περί διαθεσιμότητας» που ανοίγει το δρόμο για απολύσεις.
Να μην υπογράφει καμία διαπιστωτική πράξη για απολύσεις εργαζομένων από τους δημάρχους.
Να παραμείνουν στη δουλειά τους όλοι οι εργαζόμενοι και να αμείβονται κανονικά.
Καταγγείλαμε τη στάση της χρυσής αυγής, που με την επερώτηση ζητά στοιχεία για τις καταλήψεις των εργαζόμενων, αλλά και την κυβέρνηση και το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης που μέσω της αστυνομίας ζητά στοιχεία από τους δήμους προκειμένου να απαντήσει στη χρυσή αυγή. Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ απαίτησε από την Π.Ε.Δ.Α να μη δώσει κανένα στοιχείο που αφορά τους αγώνες των εργαζομένων στους δήμους.
Επίσης καταγγείλαμε τους Δημάρχους Αθήνας και Θεσσαλονίκης οι οποίοι πρωτοστατούν στην υλοποίηση της απόφασης της συγκυβέρνησης, εκβιάζοντας τους εργαζόμενους με Εισαγγελείς και με την μη πληρωμή τους.
Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ καλεί τους εργαζόμενους να είναι σε αγωνιστική ετοιμότητα για να εμποδίσουν τις απολύσεις που αποτελούν πρόβα τζενεράλε για τις μαζικές απολύσεις, που μέχρι το 2015 θα φτάσουν τις 150 χιλιάδες.
Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ καλεί όλα τα σωματεία και τους εργαζόμενους των δήμων με ανακοινώσεις τους να καταγγείλουν τη χρυσή αυγή γιατί στοχοποιεί τους εργαζόμενους και τους αγώνες τους και βάζει πλάτη, μπαίνει μπροστά για την υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης.

                                               H Διοίκηση του Συνδικάτου