25 Ιαν 2012

Η ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΔΕΙΞΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες

Στις 17Γενάρη οι εργαζόμενοι του κλάδου έδωσαν μια αποφασιστική απάντηση στο μαύρο μέτωπο της συγκυβέρνησης (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ) και στα νέα μετρά που ετοιμάζουν να φέρουν όπως κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, δραστική μείωση των μισθών κι επιδομάτων, ακόμα μεγαλύτερη ευελιξία, νέες φορολογικές ελαφρύνσεις για το μεγάλο κεφάλαιο .

Σε αυτόν τον αγώνα που απεργούσαν όλα τα Εργατικά Κέντρα της Αττικής, ομοσπονδίες και πάρα πολλά σωματεία, η πλειοψηφία της ΠΟΕ- ΟΤΑ όχι μόνο έμεινε άπραγη, αλλά καλούσε και σε απεργοσπασία στην απεργία που κήρυξε το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ


 




Η επίθεση, συνάδελφοι, δεν καίει το σπίτι του διπλανού μας. Οι απολύσεις, η φτώχεια βρίσκονται σε κάθε σπίτι και συνεχώς θα μεγαλώνουν. Η μαζική απλήρωτη εργασία αυξάνεται καθημερινά.

Λίγες ημέρες μετά την Παννατική απεργία στις 17.1.2012 οι Διοικήσεις των Δήμων και τα τσιράκια τους(κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός) τρόμαξαν από την συμμετοχή και έβαλαν προϊσταμένους και διευθυντές στους Δήμους Γλυφάδας, Ταύρου, Ν.Ηρακλείου, Νίκαιας, να τρομοκρατούν τους εργαζόμενους με επιστολές και τελεσίγραφα περί αδικαιολόγητης απουσίας από την υπηρεσία τους την ημέρα της απεργίας, θέλοντας να ανακόψουν την αγωνιστική διάθεση για κλιμάκωση του αγώνα.

Δεν υπήρχαν λοιπόν «αδικαιολογήτως απόντες» στις 17.1.2012, αλλά απεργοί που καλύπτονται από την απεργία που έχει κηρύξει το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να οργανωθούν μαζικά και να συσπειρωθούν στο Κλαδικό Συνδικάτο.

Μαζική ταξική πρέπει να είναι η απάντηση στις Δημοτικές Αρχές που έχουν αναλάβει την προώθηση της αντεργατικής πολιτικής και προσφέρουν υπηρεσίες, σε συνεργασία με τον εργοδοτικό - κυβερνητικό συνδικαλισμό, στην κυβέρνηση του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ, ΛΑ.ΟΣ.

Το Συνδικάτο θα είναι στήριγμα κάθε εργαζόμενου αλλά και εφιάλτης γι’ αυτούς που εχθρεύονται την ενότητα των εργαζομένων και τους διαχωρίζουν με βάση τη σχέση εργασίας.

H Διοίκηση του Συνδικάτου