18 Ιαν 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ για την συνάντηση με την ΠΕΔΑ

Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ πραγματοποίησε σήμερα τέταρτη 18 Γενάρη συνάντηση με τον πρόεδρο της Π.Ε.Δ.Α. (Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής).

Στην συνάντηση καταγγείλαμε το άθλιο καθεστώς της απλήρωτης εργασίας που για μήνες ακολουθείται από πάρα πολλούς Δήμους της Αττικής. Απαιτήσαμε την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων.

Καταγγείλαμε την παράδοση βασικών τομέων των δήμων στους ιδιώτες αφού καθημερινά καίριοι τομείς όπως αυτός της αποκομιδής των σκουπιδιών περνάνε σε ιδιωτικές εταιρίες. Μια σειρά δήμοι έχουν παραχωρήσει μέρος της καθαριότητας σε ιδιώτες, ενώ άλλοι παραδίνουν τις αθλητικές δραστηριότητες στους ιδιώτες.

 

Καταγγείλαμε κούρεμα των οργανικών θέσεων στους νέους οργανισμούς των δήμων που ανοίγουν διάπλατα την πόρτα στους ιδιώτες.

Καταγγείλαμε ότι έχει ενταθεί το τελευταίο διάστημα από πάρα πολλούς δήμους η μετατροπή των υπηρεσιών σε 24ωρη βάση λόγω έλλειψης προσωπικού. Αυτό σημαίνει πλήρη αποδιάρθρωση των εργασιακών σχέσεων, δηλαδή να αλλάξουν σταδιακά τις εργασιακές σχέσεις στους δήμους και να τις μετατρέψουν σε εργασιακές σχέσεις λάστιχο την κατάργηση της σταθερής δουλειάς, τη διευθέτηση του ωραρίου, την απλήρωτη εργασία.

Επίσης για τους συναδέλφους συμβασιούχους απαιτήσαμε την σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα.

Ο πρόεδρος της Π.Ε.Δ.Α. δεσμεύτηκε να μεταφέρει τα προβλήματα στο συνέδριο τους που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 20 Γενάρη και στην επόμενη συνεδρίαση της Εκτελεστικής επιτροπής, που θα γίνει με παρουσία του ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ, θα δοθούν απαντήσεις.

Καλούμε τους εργαζόμενους να είναι σε αγωνιστική ετοιμότητα για να σταματήσει στους Δήμους της Αττικής η απλήρωτη δουλειά καθώς εκατοντάδες συνάδελφοι για μήνες δουλεύουν χωρίς μεροκάματο.



H Διοίκηση του Συνδικάτου