29 Απρ 2011

Όχι στη διευθέτηση του χρόνου εργασίας, όχι σε ελαστικά ωράρια.

Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ καταγγέλλει την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για τον πόλεμο που έχει κηρύξει σε βάρος και των εργαζομένων στο Δημόσιο και τους ΟΤΑ. Αυτός ο πόλεμος στο σύνολο των δικαιωμάτων του λαού μας έχει ενταθεί και αυτήν την περίοδο περνάει σε νέα φάση με στόχο να τσακίσει ότι έχει μείνει από τα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα στις εργασιακές σχέσεις.


Με πρόσχημα την εξυπηρέτηση του πολίτη, η κυβέρνηση προχωράει τις ανατροπές στις εργασιακές μας σχέσεις αυξάνοντας το ωράριο εργασίας κατά 2,5 έως και 10 ώρες την εβδομάδα, δηλαδή από 37,5 ώρες σε 40, και από 30 σε 40 για τους εργαζόμενους στους παιδικούς σταθμούς, καθιερώνει το απογευματινό ωράριο λειτουργίας των υπηρεσιών που θα ξεκινήσει τον ερχόμενο Οκτώβριο.


Τα παραπάνω αναφέρονται σε νομοσχέδιο που κατέθεσε στη Βουλή ο υπουργός Εσωτερικών και μαζί με το νέο «φτωχολόγιο» που ετοιμάζει, το οποίο θα περικόπτει ακόμη περισσότερο τις αποδοχές μας, θα δημιουργήσει ένα κράτος «επιτελείο» στην υπηρεσία του κεφαλαίου, αποτελεσματικό για τα συμφέροντά του, που θα υπηρετεί την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία του, με υπαλλήλους πιο «φτηνούς», χωρίς δικαιώματα, πειθαναγκασμένους να υλοποιούν τις αντιλαϊκές πολιτικές. Γι΄αυτό εξάλλου θα προβλέπεται η σύνδεση των μισθών με την παραγωγικότητα και με το ωράριο εργασίας.


Συνάδελφοι: Αυτή η επίθεση της κυβέρνησης έχει επιπτώσεις σε όλους μας είναι ανάγκη να οργανώσουμε την πάλη μας απέναντι σε αυτές τις αντιλαϊκές και αντεργατικές επιλογές της κυβέρνησης. Σε αυτή την κατεύθυνση πρέπει να συζητήσουμε σε όλους τους χώρους δουλειάς μέσα από γενικές συνελεύσεις, συγκεντρώσεις, περιοδείες.


Η ΑΔΕΔΥ βρήκε επιμέρους επιφυλάξεις που δεν μπορούν να κρύψουν την προσπάθειά τους για συμφωνία με την πολιτική της κυβέρνησης. Οι εργαζόμενοι δεν νομιμοποιούν ούτε τις αποφάσεις της κυβέρνησης, ούτε τη στάση της ΑΔΕΔΥ.


Καμιά ανοχή. Παίρνουμε την υπόθεση στα χέρια μας και απαιτούμε:


7ωρο, πενθήμερο, 35ωρο.


Όχι στη διευθέτηση του χρόνου εργασίας, όχι σε ελαστικά ωράρια.


Κατώτερο βασικό μισθό 1.400 € και ανάλογη κλιμάκωση στις άλλες κατηγορίες.


ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΤΗΝ 1Η ΜΑΗ 10.00 π.μ. ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ


Όλοι στην προσυγκέντρωση του ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ στις 9.00 π.μ. στις στήλες Ολυμπίου Διός



H προσωρινή διοίκηση του Συνδικάτου