1 Απρ 2011

Καλούμε όλους τους συναδέλφους, σε όλους στους Δήμους της Αττικής σε μαζική συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση την Τρίτη 5 Απρίλη.

Ανακοίνωση



Καλούμε όλους τους συναδέλφους, σε όλους στους Δήμους της Αττικής σε μαζική συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση την Τρίτη 5 Απρίλη.


Η απόφαση για 24ωρη απεργία για τους συμβασιούχους και 4ωρη στάση για τους μόνιμους και αορίστου χρόνου δεν μας βρίσκει σύμφωνους γιατί διασπά τον ενιαίο αγώνα των εργαζομένων.


Η 5 Απρίλη να γίνει μέρα αγώνα όλων των εργαζόμενων για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.


Η επίθεση στα μισθολογικά, εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα είναι σκληρή και η απάντηση μας πρέπει να είναι ανάλογη.


Είναι καθαρό ότι η στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, όσο και της ΝΔ, είναι να γιγαντώνουν τις στρατιές των συμβασιούχων και να διαιωνίζουν το καθεστώς πολιτικής και εργασιακής ομηρίας. Στους περισσότερους Δήμους έχουμε απολυμένους και απλήρωτους εργαζόμενους και οι εκλεκτοί Δήμαρχοι του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΣΥΝ στέλνουν τον κόσμο στα δικαστήρια για ασφαλιστικά μέτρα.


Θέλουν να μην αφήσουν κανένα περιθώριο μονιμοποίησης των συμβασιούχων. Με πρόσχημα την αξιοκρατία, τους στέλνουν στην ανεργία ή σε ατελείωτες διαδικασίες «μοριοδοτήσεων», για να εργαστούν και πάλι σαν συμβασιούχοι. Στην πραγματικότητα επιδιώκουν την ανακύκλωση της ανεργίας.


Ο δρόμος της αγωνιστικής διεκδίκησης, προϋποθέτει να μπουν στην άκρη οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές πλειοψηφίες σε ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και ΠΟΕ ΟΤΑ.


Δεν μπορούν, ούτε θέλουν να οργανώσουν τους εργαζόμενους, για να συγκρουστούν με την αντιλαϊκή πολιτική. Οι εργαζόμενοι πρέπει να βγάλουν πολιτικά συμπεράσματα και να βάλουν στην γωνία συνδικαλιστικές ηγεσίες, που βάζουν εμπόδια και διαχωρίζουν τους εργαζόμενους ανάλογα με την σχέση εργασίας.


Είναι σίγουρο ότι η καινούργια φάμπρικα δικαστικών προσφυγών, που έχει ανοίξει δεν είναι προς όφελος των συμβασιούχων, αφού η εξασφάλιση του δικαιώματος στη μόνιμη και σταθερή εργασία είναι πρωτίστως πολιτικό ζήτημα και όχι νομικό.


Καλούμε τους συνάδελφους να αγωνιστούμε για:


Να καταργηθούν όλες οι ελαστικές μορφές εργασίας.


Καμία απόλυση, μονιμοποίηση για όλους χωρίς όρους και προϋποθέσεις.


Να καταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί – αντιασφαλιστικοί νόμοι.




Όλοι στην στη κινητοποίηση την Τρίτη 5 Απρίλη.


Όλοι στην συγκέντρωση στην Ομόνοια στης 12 το μεσημέρι.



H προσωρινή διοίκηση του Συνδικάτου Μάρτης 2011