21 Απρ 2011

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 1Η ΜΑΗ ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ του ΠΑΜΕ στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ, 10 π.μ.

Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ σας καλεί να συμμετάσχετε στις φετινές πρωτομαγιάτικες εκδηλώσεις τιμής και δόξας στους αγώνες και τις θυσίες της εργατικής τάξης.

Οι εκδηλώσεις αυτές να αποτελέσουν ένα σημαντικό βήμα κλιμάκωσης των αγώνων για την απόκρουση της αντεργατικής καταιγίδας που θα συνεχιστεί με την μείωση των μισθών μέσα από το μισθολόγιο, την μείωση των συντάξεων και την κατάργηση του εφάπαξ, την αύξηση των ωρών εργασίας, την καταπάτηση δικαιωμάτων και κατακτήσεων, που απαίτησαν μακρόχρονους, σκληρούς και αιματηρούς αγώνες.

Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες,

Απέναντί μας έχει σχηματιστεί ένα αντιλαϊκό, αντεργατικό μπλοκ δυνάμεων που αποτελείται από κυβέρνηση, κεφάλαιο, ΕΕ, κόμματα του ευρωμονόδρομου.

Ομόθυμα αυτές οι δυνάμεις μας καλούν να θυσιάσουμε ότι μας έχει απομείνει από δικαιώματα. Μας λένε ψέματα ότι τα μέτρα είναι αναγκαία. Γνώμονάς τους είναι η άνοδος των κερδών των μονοπωλίων. Μας λένε ψέματα ότι δεν υπάρχουν λεφτά, όταν η πλουτοκρατία έχει 600 δισ. στην Ελβετία από την εκμετάλλευση της εργατικής τάξης.

Στόχος των μέτρων είναι το ξεπέρασμα της κρίσης προς όφελος της πλουτοκρατίας και η διαμόρφωση ευνοϊκών συνθηκών για τη μεγιστοποίηση της κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρήσεων, την περίοδο της ανάπτυξης.

Είναι στο χέρι μας το φρενάρισμα και η ανατροπή αυτής της πολιτικής. Όρος και προϋπόθεση είναι η αποφασιστική αναμέτρηση με τα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό.

Απαιτείται η ευρεία συσπείρωση της εργατικής τάξης, με πλαίσιο που να προβάλει τις σύγχρονες ανάγκες μας, για να δοθεί απάντηση στην επίθεση που δέχονται οι εργαζόμενοι στα δικαιώματά τους. Στόχος πρέπει να είναι η ανατροπή αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής.

Κανείς δεν πρέπει να ανεχτεί άλλο την καταδίκη του σε μόνιμη φτώχεια, ανέχεια και ανεργία. Είναι ανάγκη να μην απολυθεί κανένας συμβασιούχος μετά τη λήξη της σύμβασής του. Είναι ανάγκη να μετατραπούν όλες οι συμβάσεις σε αορίστου χρόνου, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Γιατί το δικαίωμα στην μόνιμη και με πλήρη δικαιώματα εργασία δεν μπορεί να είναι αντικείμενο συναλλαγής, ούτε να μπαίνει στον Προκρούστη των νομικών και νομικίστικων προσκομμάτων και των λεγόμενων «πάγιων και διαρκών αναγκών» με κριτήριο την κερδοφορία του κεφαλαίου.

Σήμερα υπάρχουν όλες οι αναγκαίες υλικές προϋποθέσεις για μόνιμη & σταθερή δουλειά, με μείωση του ωραρίου, χωρίς μείωση των αποδοχών. Για μισθούς και συντάξεις, που θα ανταποκρίνονται στο ύψος των σημερινών λαϊκών αναγκών.

Για αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν παροχές σε υγεία, μόρφωση, λαϊκή στέγη, για πολιτισμό, αθλητισμό και περισσότερο ελεύθερο χρόνο.

Η μόνιμη ικανοποίησή τους απαιτεί μια κοινωνία, που θα κάνουμε εμείς το κουμάντο στα μέσα παραγωγής, η βάση της θα είναι ο κεντρικός σχεδιασμός και γνώμονάς της θα είναι η διασφάλιση της λαϊκής ευημερίας. Είναι ο άλλος δρόμος ανάπτυξης, που όλοι θα δουλεύουν με δικαιώματα, με μοναδικό στόχο η παραγωγή να τίθεται εξ’ ολοκλήρου στην υπηρεσία των αναγκών μας.

Μια κοινωνία χωρίς καπιταλιστές, χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Είμαστε η τάξη, που παράγει τον πλούτο, που δημιουργεί τους όρους για την επιστημονική πρόοδο. Χωρίς τις σωματικές και πνευματικές μας δυνάμεις καθετί που κινείται, θα πάψει να κινείται. Είναι η ώρα αυτές οι δυνάμεις να τεθούν στην υπηρεσία των αναγκών της εργατικής, λαϊκής οικογένειας.

Παραγκώνισε και περιθωριοποίησε τις συνδικαλιστικές πλειοψηφίες της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ, της ΠΟΕ ΟΤΑ κ.α. Αυτούς δηλαδή, που έχουν κάνει ότι περνάει από το χέρι τους για να υπονομευτούν οι ταξικοί αγώνες, για να υλοποιηθούν οι φιλομονοπωλιακές πολιτικές χωρίς λαϊκές αντιδράσεις, για να οδηγηθεί η συσσωρεμένη λαϊκή δυσαρέσκεια σε ανώδυνη για την εξουσία των μονοπωλίων κατεύθυνση.

Εγκατέλειψε μαζικά τα κόμματα του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και τα άλλα κόμματα του «ευρωμονόδρομου». Συμπαρατάξου με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, το ΠΑΜΕ, για νέους μεγαλειώδεις αγώνες. Αγώνες, γροθιά στην επίθεση του κεφαλαίου σε βάρος των δικαιωμάτων της εργατικής τάξης. Αγώνες, που θα ανοίγουν δρόμους για μια άλλη κοινωνία.

Όλοι στη μάχη, όλοι στους δρόμους! Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη!

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΤΗΝ 1η ΜΑΗ 10.00 π.μ. ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Όλοι στην προσυγκέντρωση του ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ στις 9.00 π.μ. στις στήλες Ολυμπίου Διός

H προσωρινή διοίκηση του Συνδικάτου