7 Φεβ 2024

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 8/2/2024 ΑΠΟ ΤΙΣ 11:00 ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΩΡΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 12:00 ΣΤΑ ΠΡΟΥΛΑΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ!!

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Καταγγέλλουμε την εισβολή της αστυνομίας και των ΜΑΤ στη Νομική Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης στην Κομοτηνή. Η Κυβέρνηση, αντιμέτωπη με τον δίκαιο αγώνα των φοιτητών, ενεργοποιεί για ακόμα μία φορά τον κατασταλτικό μηχανισμό της, προσπαθώντας να τρομοκρατήσει τους φοιτητές. Έχουν πανικοβληθεί ακριβώς επειδή οι στρατηγικές επιλογές της ιδιωτικοποίησης της Ανώτατης Εκπαίδευσης, απορρίπτονται από ένα ισχυρό, μαχητικό πλειοψηφικό ρεύμα που απαιτεί αποφασιστικά: «όχι στα ιδιωτικά πανεπιστήμια», και «να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο που προαναγγέλλει την παραβίαση του άρθρου 16 του συντάγματος».

Ο αγώνας που δίνουν αυτές τις μέρες οι φοιτητές είναι αγώνας όλων μας. Η ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων θα οδηγήσει σε ακόμα μεγαλύτερες ανισότητες στην κοινωνία, αφού το πτυχίο θα είναι ακόμα παραπάνω συνδεμένο με το «βαλάντιο» του καθενός. Επιπροσθέτως, στα ιδιωτικά Πανεπιστήμια τα πτυχία θα είναι εμπόρευμα, με ότι σημαίνει αυτό για το επίπεδο των επιστημόνων που θα βγαίνουν, ενώ την ίδια ώρα τα δημόσια Πανεπιστήμια θα υποβαθμίζονται και θα εξαναγκαστούν να επιβάλλουν δίδακτρα. Μόνος χαμένος ο απλός λαός. Μόνος κερδισμένος οι έμποροι παιδείας.

Απαιτούμε εδώ και τώρα έξω η αστυνομία και οι εισαγγελείς από τα ΑΕΙ! Αγωνιζόμαστε για την υπεράσπιση και την αναβάθμιση της Δημόσιας Δωρεάν Εκπαίδευσης!  Συμμετέχουμε μαζικά στη στάση εργασίας την Πέμπτη 8 Φλεβάρη και στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στις 12.00 στα Προπύλαια.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ