23 Απρ 2019

Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΑΖΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΑΠΕΤΡΕΨΕ ΝΑ ΠΑΡΘΕΙ ΑΠΌΦΑΣΗ ΓΙΑ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΕΜΑΚ ΣΤΗ ΦΥΛΗ.


Σήμερα Τρίτη 23/4/2019 ήταν προγραμματισμένη συνεδρίαση της  Εκτελεστικής Επιτροπής του ΕΣΔΝΑ για την επέκταση της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων Φυλής στους 300.000 τόνους σύμμεικτων αποβλήτων και στους 100.000 τόνους βιοαποβλήτων ανά έτος. Πήγαν στα μουλωχτά να το περάσουν όμως με την παρέμβαση και κάτω από την πίεση του ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ, Σωματείων,  Μαζικών φορέων , του Δήμου Πετρούπολης η Δούρου αναγκάστηκε να αναβάλει την συνεδρίαση. Η ετοιμότητα και η συντονισμένη παρέμβαση ήταν αυτή που χάλασε τα σχέδια τους. Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και η Περιφερειάρχης Δούρου πήραν το μήνυμα ότι είμαστε αποφασισμένοι να μην επιτρέψουμε καμία επέκταση της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων Φυλής δεν θα τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί όπου και να πάνε θα μας βρίσκουν μπροστά τους.
Ο σχεδιασμός τους δεν θα περάσει!
Η Κυβέρνηση και η Περιφέρεια θεωρούν ότι το σκουπίδι είναι χρήμα και βάζουν πάνω απ’  όλα την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων, δεν λογαριάζουν την  υγεία του λαού δεν διστάζουν να τη θυσιάσουν, ταυτόχρονα καταδικάζουν μια τεράστια περιοχή σε χρόνια υποβάθμιση.
Να το πάρουν χαμπάρι είμαστε αποφασισμένοι να μην κάνουμε πίσω απαιτούμε:
Να σταματήσει κάθε διαδικασία επέκτασης του ΕΜΑΚ.
Να μπει τέρμα στην ιδιωτικοποίηση της λειτουργίας του συνόλου σχεδόν των εγκαταστάσεων του ΕΔΣΝΑ.
Να καταργηθεί κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα στον τομέα της διαχείρισης των απορριμμάτων.
Να κλείσει άμεσα ο ΧΥΤΑ Φυλής και να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας των εργαζόμενων. 




Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ